Annonce
Erhverv

60 arbejdspladser inden for energiområdet rykker til Esbjerg

Energikoncernen Norlys planlægger at flytte 60 nye arbejdspladser i Netselskabet N1 arbejdspladser til Esbjerg inden for de næste tre år. Foto: PR
Energikoncernen Norlys planlægger at flytte 60 nye arbejdspladser i Netselskabet N1 arbejdspladser til Esbjerg inden for de næste tre år. Nogle af disse vil være medarbejdere, der flytter til Esbjerg fra andre af N1’s lokationer, mens en del stillinger vil skulle besættes via nyansættelser.

Esbjerg: Energiselskabet Norlys, tidligere SE og Syd Energi, flyttede for et par  år siden sit hovedsæde ud af det markante domicil i Edison Park nord for Esbjerg i forbindelse med Norlys-fusionen. I stedet har Netselskabet N1 fået hovedkontor i bygningen, og nu meddeler selskabet i en pressemeddelelse, at man i højere grad ønsker at samle sine administrative arbejdspladser i den ikoniske runde bygning ved Kjersing Ringvej.

-- Som netselskab står vi over for en kæmpe opgave i at klargøre elnettet til den øgede elektrificering i takt med Danmarks grønne omstilling. Det gælder både i forhold til flere el-biler, der skal oplades, oliefyr der skiftes ud med eldrevne varmepumper og store dele af industrien og transportsektoren, som i højere grad skal bruge strøm som energikilde, fortæller Markeds- og Udviklingsdirektør i N1, Daniel Skovsbo Erichsen i meddelelsen, hvor han fortsætter:

Om N1

N1 forsyner hver dag mere end 750.000 hjem og virksomheder i Jylland med strøm. Vi sørger for at vedligeholde, udbygge og fremtidssikre elnettet.

Vi investerer løbende i elnettet, så det kan løfte fremtidens behov. På den måde kan vi effektivt sikre høj leveringssikkerhed på strøm – både nu og for de næste generationer. En samfundsopgave, vi er stolte af at løse.

- Det stiller naturligvis krav til os som netselskab og vores medarbejdere. For at få det fulde potentiale ud af fusionen i 2019 samler vi nu størstedelen af vores administrative medarbejdere i Esbjerg med mange spændende stillinger inden for energibranchen, som er et af omdrejningspunkterne inden for den grønne omstilling.

Annonce

Starten på en digital rejse

Daniel Skovsbo Eriksen fortæller videre, at arbejdet i N1 er meget andet end rendyrket teknik og forsyningssikkerhed.

- N1 er meget mere end udekørende teknikere og el-ingeniører. Vi arbejder med enorme mængder af data for at beregne elnettets levetid og analyserer grundigt på, hvordan vi bedst vedligeholder og udbygger delene i vores anlæg. På den måde sikrer vi strøm i kontakten, når danskerne skal bruge det – også når de køber en elbil eller varmepumpe. Og den digitaliseringsrejse er nærmest kun lige begyndt, slutter Daniel Skovsbo Erichsen.

I slutningen af 2023 forventer N1 at have cirka 200 tekniske og administrative medarbejdere på hovedkontoret i Esbjerg. Derudover har N1 også en række tekniske medarbejdere og arbejdspladser i både Midt- og Nordjylland for at sikre drift, udbygning og vedligeholdelse af elnettet.

Samlet set er omkring 400 medarbejdere fra Norlys-koncernen forankret på Esbjerg-kontoret beliggende på Edison Park.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Team Esbjerg For abonnenter

Så længe må Team Esbjerg undvære sin største stjerne: Status på Estavana Polmans knæskade

Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Annonce