Annonce
Varde

60 i Ho sender åbent brev til byrådet

Anne Marie Slaikjær er blandt underskriverne af brevet. Arkivfoto: Henrik Reintoft

60 borgere inviterer byrådets medlemmer til et borgermøde om udviklingen i Ho.

Ho: 60 personer i Ho har sendt et åbent brev til byrådet i Varde Kommune og økonomiudvalget. Heri hedder det:

"Naturen i Ho er omdrejningspunkt for vores liv og vores dagligdag. Den er vores samlingssted, og vi har valgt den til fremfor caféliv, modebutikker, offentlige servicetilbud og legepladser med asfalt som underlag. Vi vil gerne udvikle vores lokalområde, men det skal ske med respekt for og med kærlighed til den natur, som er en grundlæggende del af vores identitet.

Vi står efter en idéfase om udvikling af ferie- og fritidsområde ved Skallingevej i Ho tilbage med fornemmelsen af at blive spillet af banen, når det kommer til udviklingen af vores lokalområde og vores landsby. Vi mener, at beslutningen om nyt plangrundlag for Skallingevej med de omfattende ændringer af området er af principiel karakter og derfor ikke hører til i en normal kommunal sagsgang og politisk procedure uden forudgående lokal inddragelse.

I Ho har vi været fremsynede og allerede i 2003 været med til at sikre borgere og gæster en særlig oplevelse af det bevaringsværdige kulturmiljø ved at vedtage en bevarende lokalplan for landsbyen. Den bevarende lokalplan sikrer, at landsbyens åbne karakter med store, ubebyggede områder, strandengene mod Ho Bugt, klitlandskab og klitplantager bevares til glæde for borgere, for besøgende og for fremtidige generationer.

Udviklingen i Ho bør bygge på de lokale potentialer; herunder natur, landskab, ro, tillid, lokale fællesskaber og landsbyliv - alt sammen kvaliteter, som gør området til et fantastisk sted at bo, besøge og leve. Vi vil sikre den unikke natur og beliggenhed med Nationalpark Vadehavet, UNESCO Verdensarv og Naturpark Vesterhavet lige udenfor døren i Ho.

Vi mener, at udviklingen af Ho og lokalområdet skal drives af og ske i tæt parløb mellem de lokale foreninger, borgere, udviklingsråd og erhvervsdrivende i området, og vi vil derfor opfordre medlemmerne af Økonomiudvalget og det samlede Byråd til at sætte planerne for Skallingevej i bero og i stedet støtte op om en borgerdrevet proces hen mod en udviklingsplan for hele området, så vi i fællesskab får beskrevet, hvad vi vil med Ho nu og i fremtiden.

Samtidig vil vi gerne invitere jer til at deltage på et borgermøde om emnet på mandag den 8. oktober 2018 kl. 19 på Ho Kro. Vi håber, I har lyst til at møde op og debattere udviklingen i Ho med borgere, foreninger, sommerhusejere og erhvervsliv."

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce