Annonce
Varde

60 i Ho sender åbent brev til byrådet

Anne Marie Slaikjær er blandt underskriverne af brevet. Arkivfoto: Henrik Reintoft

60 borgere inviterer byrådets medlemmer til et borgermøde om udviklingen i Ho.

Annonce

Ho: 60 personer i Ho har sendt et åbent brev til byrådet i Varde Kommune og økonomiudvalget. Heri hedder det:

"Naturen i Ho er omdrejningspunkt for vores liv og vores dagligdag. Den er vores samlingssted, og vi har valgt den til fremfor caféliv, modebutikker, offentlige servicetilbud og legepladser med asfalt som underlag. Vi vil gerne udvikle vores lokalområde, men det skal ske med respekt for og med kærlighed til den natur, som er en grundlæggende del af vores identitet.

Vi står efter en idéfase om udvikling af ferie- og fritidsområde ved Skallingevej i Ho tilbage med fornemmelsen af at blive spillet af banen, når det kommer til udviklingen af vores lokalområde og vores landsby. Vi mener, at beslutningen om nyt plangrundlag for Skallingevej med de omfattende ændringer af området er af principiel karakter og derfor ikke hører til i en normal kommunal sagsgang og politisk procedure uden forudgående lokal inddragelse.

I Ho har vi været fremsynede og allerede i 2003 været med til at sikre borgere og gæster en særlig oplevelse af det bevaringsværdige kulturmiljø ved at vedtage en bevarende lokalplan for landsbyen. Den bevarende lokalplan sikrer, at landsbyens åbne karakter med store, ubebyggede områder, strandengene mod Ho Bugt, klitlandskab og klitplantager bevares til glæde for borgere, for besøgende og for fremtidige generationer.

Udviklingen i Ho bør bygge på de lokale potentialer; herunder natur, landskab, ro, tillid, lokale fællesskaber og landsbyliv - alt sammen kvaliteter, som gør området til et fantastisk sted at bo, besøge og leve. Vi vil sikre den unikke natur og beliggenhed med Nationalpark Vadehavet, UNESCO Verdensarv og Naturpark Vesterhavet lige udenfor døren i Ho.

Vi mener, at udviklingen af Ho og lokalområdet skal drives af og ske i tæt parløb mellem de lokale foreninger, borgere, udviklingsråd og erhvervsdrivende i området, og vi vil derfor opfordre medlemmerne af Økonomiudvalget og det samlede Byråd til at sætte planerne for Skallingevej i bero og i stedet støtte op om en borgerdrevet proces hen mod en udviklingsplan for hele området, så vi i fællesskab får beskrevet, hvad vi vil med Ho nu og i fremtiden.

Samtidig vil vi gerne invitere jer til at deltage på et borgermøde om emnet på mandag den 8. oktober 2018 kl. 19 på Ho Kro. Vi håber, I har lyst til at møde op og debattere udviklingen i Ho med borgere, foreninger, sommerhusejere og erhvervsliv."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce