Annonce
Kolding

600 ældre får snigpremiere på nyt havemagasin

Sådan ser det nye havemagsin ud. Det har samme titel som havens café, der er opkaldt efter en kinesisk klatrerose, som havens grundlægger, Aksel Olsen, fremavlede. Foto: Geografisk Have
Geografisk Have står bag et nyt magasin, som Koldings ældre i første omgang får chancen for at læse. 600 ældre får bladet leveret som en opmuntring i lidt drøj tid.

Kolding: Mens resten af Kolding må vente, så får 600 plejehjemsbeboere i disse dage et nyt havemagasin mellem hænderne. Titlen er "Lykkefund", og magasinet er udgivet af Geografisk Have.

- Vi synes, at de ældre i denne tid yder et kæmpe bidrag til samfundet, for det er jo dem, som sidder mest alene uden at kunne se ret mange andre mennesker i deres hverdag. Og de kan af samme grund heller ikke komme i Geografisk Have, som holder lukket. Så derfor fik vi lyst til at omdele vores nye magasin til dem som en påskehilsen, fortæller Lene Holm, der er direktør for Geografisk Have.

Magasinet uddeles til hver og én, så de ældre ikke behøver dele deres eksemplar med andre.

- Under andre omstændigheder havde vi nok lagt en lille bunke på hvert plejecenter, men i denne tid går det ikke, at de skal sidde og bladre i de samme magasiner, siger Lene Holm.

Annonce

Læs det nu

Hvis man ikke kan vente på at få papirudgaven af magasinet Lykkefund i hænderne, kan det læses allerede nu på havens hjemmeside www.geografiskhave.dk

Bag kulisserne

Når engang coronakrisen slipper sit tag i samfundet, åbner Geografisk Have op igen, og så kan resten af Kolding også læse med.

Magasinet uddeles gratis til alle interesserede. På de 32 sider kommer man på forskellig vis ind bag kulissen i Geografisk Have. Man møder blandt andet de frivillige, der normalt hjælper med at holde haven tip-top, men som lige nu må sidder derhjemme som alle andre, der heller ikke kan møde på arbejde for tiden. Andre artikler handler om havens kamelia, om havetricks og om dyrelivet i Geografisk Have.

- Vi har så mange historier at fortælle, at vi kunne udgive et blad om ugen, men det er temmelig dyrt at producere, så det bliver nok nærmere et par gange om året, det kommer til at ske, siger Lene Holm.

Haven vågner igen

Selv om Geografisk Have holder lukket, begynder der så småt at være liv inde bag hækken. Dyrepasseren har hele tiden sørget for dyrene i dyrefolden, men nu er også gartnerene vendt tilbage.

- Dog kun i skiftehold. De møder på forskudte tidspunkter, går sammen i mindre grupper, og der er en del regler for, hvordan de skal tilrettelægge arbejdsdagen. Det betyder heldigvis, at når haven endelig kan åbne, så er der en stor del af arbejdet, som er gjort, siger Lene Holm og tilføjer:

- Men på andre punkter vil man godt kunne se, at vi har været lukket ned, blandt andet har vi manglet de frivillige i et stykke tid, og det er ikke til at sige lige nu, hvornår vi kommer til at se dem igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev For abonnenter

'Emmas' far drak og kunne vende på en tallerken på et splitsekund: - Far er virkelig sød, når han er ædru

Sydjylland For abonnenter

Retten i Kolding er i fuldt gear igen: Alligevel risikerer flere at skulle vente et år på ny retssag

Erhverv

Barsk maj for Billund Lufthavn: Massefyringer og nedgang på 98,3 procent

Annonce