Annonce
Indland

65-årig forgreb sig i årevis på sin mindreårige datter

En far er idømt to års fængsel for at have misbrugt sin datter fra 2010 til 2014. Han har erkendt overgrebene.

Fra en pige var otte år gammel, til hun blev 13 år, måtte hun flere gange om ugen finde sig i, at hendes far misbrugte hende seksuelt.

Tirsdag blev den nu 65-årige far idømt to års fængsel for anden kønslig omgang end samleje med datteren i perioden fra 2010 til 2014.

Det oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

I retten erkendte faren det årelange misbrug af datteren.

- Manden, der har været varetægtsfængslet siden januar i år, lagde under retsmødet kortene på bordet og erkendte at have lokket datteren til at deltage, ligesom han fortalte hende, at han ville komme i fængsel, hvis hun sagde det til nogen, udtaler anklager Tobias Engby i pressemeddelelsen.

Foruden de to års fængsel må manden ikke uden politiets tilladelse have besøg af børn og unge under 18 år. Han må heller ikke besøge personer, hvor der opholder sig personer under 18 år. Forbuddet gælder i fem år.

Desuden skal han betale datteren 50.000 kroner i erstatning.

Retten besluttede, at faren skal sidde varetægtsfængslet, indtil han kan starte afsoningen af sin dom.

Han valgte at modtage dommen, men han kærede kendelsen om varetægtsfængsling til landsretten.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Kolding For abonnenter

Ansatte skal væk: Mindst 100 stillinger på skoler og daginstitutioner ryger i sparerunde

Annonce