Kolding: Når man sammen har knoklet for at få en stor forestilling godt ud over rampen og har øvet i måneder for, at årets musical skal leve op til tidligere forestillingers høje niveau, gør det noget for sammenholdet og fællesskabet.
Det er et af budskaberne fra de 67 elever på Munkensdam Gymnasium, som i disse dage arbejder en vis legemsdel ud af bukserne for at gøre den store årlige musical på skolen færdig til premieren på onsdag.
Siden 2011 har eleverne 100 procent stået bag den store musical, der undervejs er blevet belønnet med Kolding Kommunes kulturpris, og i år er ikke nogen undtagelse.
Allerede da sidste års musical var færdig med at blive vist på den store scene i skolens idrætshal, gik et team af elever i gang med at planlægge dette års musical. Der skulle blandt andet findes manuskript, og når 2020-musicalen, Hjerter Dame, vises, er det Michael Sirach, der står bag historien.
Traditionen tro er det en nuværende eller tidligere elev, der har skrevet manuskriptet, og Michael Sirach blev student i sommer. Musikken er skrevet af fire nuværende elever på gymnasiet.
Musicalen
- Årets Munkensdam Musical hedder Hjerter Dame og har premiere på onsdag den 29. januar. Den vises frem til lørdag den 1. februar.
- Den opføres klokken 19 onsdag, torsdag og fredag og klokken 16 lørdag.
- Man kan købe billetter til en af forestillingerne her: https://www.ticketmaster.dk/artist/munkensdam-musical-billetter/1005652
Forskellighederne
Dicte Sønnichsen fra 2.g og Annika Bay fra 3.g er begge med i dansetruppen. Dicte tager sin anden tur på scenen som danser, mens det er tredige gang for Annika, der i år også har været med til at lave koreografien.
De to er enige om, at de bliver udfordret dansemæssigt og kropsligt, og deres opgave er ikke kun at lave en flot dans. Den skal også spille sammen med musicalens handling og musikken, og det gør opgaven ekstra spændende.
Men det vigtigste er faktisk fællesskabet og det sammenhold, som arbejdet med musicalen giver de mange elever, der hjælper til både på og udenfor scenen.
- Det går jo på tværs af årgange, og vi er meget forskellige. Men så kommer man til at se, hvor meget forskelligt skolen har at byde på, og hvor meget den rummer, fortæller Annika.
Rart at komme i skole
Dicte er enig, og hun peger på, at man som elev får udvidet sin venne- og bekendtskabskreds gevaldigt ved at deltage i arbejdet med musicalen. Og det bidrager til fællesskabet.
- Det er jo selvfølgelig vildt fedt at få lov til at gøre det, man kan lide, og så er der bare et megastort fællesskab. Man får en større omgangskreds og kommer til at føle sig som en større del af skolen, og på den måde bliver det også mere rart at komme i skole og være her, mener Dicte.
De mange medvirkende skuespillere, musikere og dansere har øvet til forestillingen siden i september. Og alle lørdage og søndage i januar har de brugt ni-ti timer hver dag på at øve.
Foruden eleverne på scenen har en lang række elever vigtige opgaver bag scenen.