Annonce
Kolding

67 gymnasieelever knokler for ambitiøs musical: Det giver skolens fællesskab et løft

Hidtil har eleverne i årets Munkensdam Musical øvet på Kolding Musikskolen, men lørdag rykkede de til gymnasiet for at få gjort alt klar. Her er danserne med Annika Bay, i midten, ved at øve en af de danse, de skal optræde med i musicalen. Foto: Peter Leth-Larsen
de 67 elever på Munkensdam Gymnasium lægger i disse dage sidste hånd på årets store musical, hvor alt er styret af elever. Og dét er en kæmpe bonus for fællesskabet på skolen.

Kolding: Når man sammen har knoklet for at få en stor forestilling godt ud over rampen og har øvet i måneder for, at årets musical skal leve op til tidligere forestillingers høje niveau, gør det noget for sammenholdet og fællesskabet.

Det er et af budskaberne fra de 67 elever på Munkensdam Gymnasium, som i disse dage arbejder en vis legemsdel ud af bukserne for at gøre den store årlige musical på skolen færdig til premieren på onsdag.

Siden 2011 har eleverne 100 procent stået bag den store musical, der undervejs er blevet belønnet med Kolding Kommunes kulturpris, og i år er ikke nogen undtagelse.

Allerede da sidste års musical var færdig med at blive vist på den store scene i skolens idrætshal, gik et team af elever i gang med at planlægge dette års musical. Der skulle blandt andet findes manuskript, og når 2020-musicalen, Hjerter Dame, vises, er det Michael Sirach, der står bag historien.

Traditionen tro er det en nuværende eller tidligere elev, der har skrevet manuskriptet, og Michael Sirach blev student i sommer. Musikken er skrevet af fire nuværende elever på gymnasiet.

Musicalen

Annonce

Forskellighederne

Dicte Sønnichsen fra 2.g og Annika Bay fra 3.g er begge med i dansetruppen. Dicte tager sin anden tur på scenen som danser, mens det er tredige gang for Annika, der i år også har været med til at lave koreografien.

De to er enige om, at de bliver udfordret dansemæssigt og kropsligt, og deres opgave er ikke kun at lave en flot dans. Den skal også spille sammen med musicalens handling og musikken, og det gør opgaven ekstra spændende.

Men det vigtigste er faktisk fællesskabet og det sammenhold, som arbejdet med musicalen giver de mange elever, der hjælper til både på og udenfor scenen.

- Det går jo på tværs af årgange, og vi er meget forskellige. Men så kommer man til at se, hvor meget forskelligt skolen har at byde på, og hvor meget den rummer, fortæller Annika.

Annonce

Rart at komme i skole

Dicte er enig, og hun peger på, at man som elev får udvidet sin venne- og bekendtskabskreds gevaldigt ved at deltage i arbejdet med musicalen. Og det bidrager til fællesskabet.

- Det er jo selvfølgelig vildt fedt at få lov til at gøre det, man kan lide, og så er der bare et megastort fællesskab. Man får en større omgangskreds og kommer til at føle sig som en større del af skolen, og på den måde bliver det også mere rart at komme i skole og være her, mener Dicte.

De mange medvirkende skuespillere, musikere og dansere har øvet til forestillingen siden i september. Og alle lørdage og søndage i januar har de brugt ni-ti timer hver dag på at øve.

Foruden eleverne på scenen har en lang række elever vigtige opgaver bag scenen.

Mens professionelle scenefolk satte noget af scenen op, kunne gymnasieeleverne hygge og spise lidt, inden det var deres tur til at hjælpe med det, de kunne. De næste dage står den på masser af øvetimer, fra skoledagen er færdig og indtil ved midnatstid. Foto: Peter Leth-Larsen
Rekvisitør-holdet er i gang med deres arbejde til forestillingen Hjerter Dame. Foreningen bag musicalen søger hvert år fonde og lignende om økonomisk støtte til arbejdet. Foto: Peter Leth-Larsen
De 67 elever, der er involveret i forestillingen, står selv for alt - lige med undtagelse af en del af sceneopsætningen, som professionelle er nødt til at stå for. Foto: Peter Leth-Larsen
Det er en stor gevinst for sammenholdet på skolen med den årlige musical, der første gang var en realitet i 2011. Foto: Peter Leth-Larsen
Det er en stor gevinst for sammenholdet på skolen med den årlige musical, der første gang var en realitet i 2011. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Mænd nægter ulovlig import af hundehvalpe fra Polen og vil ikke udtale sig: 70 købere skal afgive forklaring

Annonce