Annonce
Varde

7-kanten satser stort med vanskelig musical

7-kanten leverede en danseoptræden fra Chicago ved byfornyelsen i Varde. PR foto

7-kantens vinterspil hedder Chicago. Det er jazz, og forestillingen vises til februar i Musikhuset i Esbjerg.

Varde-Esbjerg: 7-kantens vinterspil i Musikhuset i Esbjerg er forestillingen Chicago. Det er efter 7-kantens største produktion, hvis man lige ser bort fra sommerspillene. Chicago har premiere onsdag 13. februar og spiller til og med 17. februar.

7-kanten er allerede godt i gang med prøverne, og satser stærkt på at kunne løfte opgaven til fulde. Men Chicago er på mange måder en svær forestilling. Selv de store teatre tør ofte ikke at prøve kræfter med musicalen. Holdet bag Vinterspillet havde da også mange overvejelser i deres beslutning om stykket. Noget af det, der blev kigget grundigt på, var musikken, som er ren jazz og derfor på mange måder er udfordrende at spille.

- Planen er, at publikum skal blæses helt af stolen, når forestillingen går i gang, og vi har derfor også opgraderet vores orkester i år, lyder det fra Vinterspilsudvalget, der er ledet af Toke Ølgaard og Christoffer Baun Iversen.

Annonce

Kvindelige hovedroller

Én af de mange gode grunde til, at Chicago nåede gennem nåleøjet, da årets Vinterspil skulle vælges, var, at forestillingen har flere kvindelige hovedroller. Det er ikke nogen hemmelighed, at det er en større udfordring at finde mandlige hovedroller til en amatørforestilling, end det er at finde kvindelige, så derfor valgte man hos 7-kanten at omfavne den gode tilslutning, der er blandt kvindelige skuespillere, og tackle problemet positivt.

7-kantens Vinterspil opføres igen i år i Musikhuset Esbjerg, på trods af, at Varde er 7-kantens hjemmebane. - Vi er rigtig glade og stolte over at skulle fremvise stykket i Musikhuset, idet vi håber, at vi kan trække et bredere publikum, når vi spiller i Esbjerg i stedet for i Varde, siger Toke Ølgaard i en pressemeddelelse.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om Radio24syv: Man kan både vinde og tabe udbud

Når det offentlige sender opgaver i udbud, ligger det i sagens natur, at man som byder både kan vinde og tabe. Og det er også naturligt, at når en udbudsperiode udløber, risikerer det firma, der hidtil har løst opgaven, at tabe kampen om et nyt udbud. Men de selvfølgeligheder anfægter ikke de mange tilhængere af Radio24syv, der er dybt skuffede og vrede over, at radiokanalen ikke kan fortsætte efter denne måneds udgang. Lukningen af Radio24syv bliver af kritikere set som politikeres bevidste forsøg på at stoppe en kanal, der har lavet magtkritiske nyheder og satire. Dette blev også af disse kritikere set som årsagen til, at det daværende borgerlige flertal besluttede, at det nye udbud af Radio24syvs sendetilladelse skulle føre til en radiostation med hovedsæde i provinsen. Radio24syvs ejere ønskede på de forudsætninger ikke at søge. Det vakte så stor kritik, at et politisk flertal reagerede med at beslutte et udbud af en internetbaseret DAB-kanal, som ville give Radio24syv en chance for at fortsætte. Men i et udbud hverken kan eller skal politikerne bestemme hvem, der skal løse opgaven. Det har det politisk uafhængige radio og tv-nævn under Kulturministeriet haft til opgave at afgøre. Nævnet valgte så tirsdag eftermiddag, at Radio24syv ikke får den opgave. Det var et chok for mange medarbejdere og lyttere af en station, der i løbet af otte år har revolutioneret taleradio i Danmark. Tak for det. Men det er forkert, at politikerne har lukket Radio24syv. Stationen har tabt til konkurrenten Radio Loud, som af Radio og tv-nævnet er vurderet til på en række opstillede kriterier at have indgivet det bedste bud. På FM-båndet er Radio4 med hovedsæde i Aarhus klar til fra 1. november at blive afløseren for Radio24syv. Radio4 er ejet af en række lokale og regionale medier, herunder Jysk Fynske Medier, hvis største dagblad er JydskeVestkysten. Også Radio4 må risikere at kunne tabe et eventuelt nyt udbud, når den nuværende sendetilladelse udløber om otte år. For den slags udbud kan man både vinde og tabe.

Annonce