Annonce
Aabenraa

70 år

Poul Solberg Hansen fylder 70 år søndag den 26. maj.

Tidligere lokalpolitiker og indehaver af vejerboden på Aabenraa Havn Poul Solberg Hansen, Frueløkke 481, Aabenraa, fylder søndag 70 år.

Han er født og opvokset i Aabenraa og kom som ung i lære hos ØK i København. Her arbejdede han med skibsfart og international handel, indtil krisen for alvor begyndte at kradse i begydelsen af 80'erne. Derefter kom Poul Solberg Hansen tilbage til Aabenraa og overtog vejerboden på Gammelhavn efter sin far. Den drives nu videre af sønnen, Esben.

Den politiske karriere begyndte i 1996, da Poul Solberg Hansen blev valgt ind i byrådet i Aabenraa for Socialdemokraterne. Efter strukturreformen var vedtaget i 2005, stemte han imod dannelsen af den ny Aabenraa Kommune, som han mente blev alt for stor.

Poul Solberg Hansen har blandt andet siddet i teknisk udvalg, byplanudvalget og undervisnings- og kulturudvalget.

Han interesserer sig meget for kunst og kultur og har derfor købt Hans Falcks Hus, som ind imellem bruges til kunstudstillinger.

Poul Solberg Hansen er gift med Ulla, og de har to voksne sønner. Han er bortrejst på fødselsdagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce