Annonce
Aabenraa

70 år

Poul Solberg Hansen fylder 70 år søndag den 26. maj.

Tidligere lokalpolitiker og indehaver af vejerboden på Aabenraa Havn Poul Solberg Hansen, Frueløkke 481, Aabenraa, fylder søndag 70 år.

Han er født og opvokset i Aabenraa og kom som ung i lære hos ØK i København. Her arbejdede han med skibsfart og international handel, indtil krisen for alvor begyndte at kradse i begydelsen af 80'erne. Derefter kom Poul Solberg Hansen tilbage til Aabenraa og overtog vejerboden på Gammelhavn efter sin far. Den drives nu videre af sønnen, Esben.

Den politiske karriere begyndte i 1996, da Poul Solberg Hansen blev valgt ind i byrådet i Aabenraa for Socialdemokraterne. Efter strukturreformen var vedtaget i 2005, stemte han imod dannelsen af den ny Aabenraa Kommune, som han mente blev alt for stor.

Poul Solberg Hansen har blandt andet siddet i teknisk udvalg, byplanudvalget og undervisnings- og kulturudvalget.

Han interesserer sig meget for kunst og kultur og har derfor købt Hans Falcks Hus, som ind imellem bruges til kunstudstillinger.

Poul Solberg Hansen er gift med Ulla, og de har to voksne sønner. Han er bortrejst på fødselsdagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce