Annonce
forside

70 år: Bodil Berthelsen

Bodil Berthelsen, Bakkegårdsalle 24, Bramdrupdam, Kolding fylder torsdag 4. oktober 70 år.

Bodil, der i dag er ansat som konsulent i Smurfit Kappa i Kolding, startede som elev i firmaet i 1965. Udover arbejdet, har Bodil altid haft mange fritidsinteresser. Bl.a. en af de store fritidsinteresser har gennem mange år været motorsport. I ikke mindre end 36 år var hun bl.a. redaktør af Kolding Automobil Clubs klubblad, samt sekretær i mange rally og orienteringsløb.

Udover arbejdet i den lokale motorklub har Bodil også siddet i bestyrelsen for Dansk Automobil Sport union i 10 år i perioden 1990-2001. I dag er hun formand for den lokale grundejerforening og næstformand i Bramdrupdam Lokalråd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Dansksindede sydslesvigere skal lettere kunne blive danskere

Læserbrev: De skal ikke blive glemt! Sådan sagde den tidligere Venstre-statsminister Niels Neergaard for 100 år siden på Dybbøl. Hans ord står stadigvæk som en garanti for støtte, sammenhold og samarbejde mellem Folketinget og sydslesvigerne. Derfor var det kun naturligt, at den tidligere Venstre-regering i 2018 gjorde det lettere for dansksindede sydslesvigere at opnå dansk statsborgerskab. Dog er vi i Folketinget blevet gjort opmærksomme på, at der efter regelændringerne i 2018 er opstået en uholdbar situation. For som reglerne er på nuværende tidspunkt, bliver dansksindede sydslesvigere med bopæl i Danmark, der ønsker dansk statsborgerskab efter de lempede regler, stillet dårligere end hvis vedkommende er bosiddende syd for grænsen. Det går ikke, da vi gerne skulle have letforståelige og simple regler, så de dansksindede sydslesvigere bosat i Danmark har let mulighed for at blive statsborgere såfremt de ønsker det. Derfor har et bredt flertal i Folketinget nu ændret reglerne, så de er ens uanset om man bor på den ene side af grænsen eller ej. Her, 100 år efter genforeningen, fungerer området omkring den dansk/tyske grænse som et forbillede for hele verdenen. Jeg håber, at vi med dette lille skridt har gjort vores til, at samarbejdet og fællesskabet bliver endnu stærkere.

Annonce