Annonce
Mærkedage

70 år: Herman M. Petersen

Herman M. Pedersen. Foto: Privat.
Annonce

Onsdag 6. november fylder Herman M. Pedersen, Gesingvej 56 i Skærbæk, 70 år. Han kan om nogen bevidne det krav om rettidig omhu, som landbrugets markante strukturudvikling fra flere end 200.000 brug i 1950 til i dag færre end 10.000 professionelle bedrifter har stillet, ikke blot i erhvervet, men også til dets følgevirksomheder, herunder grovvaresektoren.

Herman M. Pedersen blev i 1979 som 29-årig udnævnt til forretningsfører for Skærbæk Lokalforening, som under hans ledelse udviklede sig til en af Danmarks førende grovvareforretninger. Der var også tid til et udadvendt virke, fra 1987 til 1999 var han først bestyrelsesmedlem, siden formand for Landsforeningen den lokale andel. I 1997-1999 var han også formand for Protein- og Oliefabrikken Scanola på Aarhus Havn.

I 2001 blev Skærbæk Lokalforening fusioneret med Sundeved Andel og DLG Syd til Sydjyllands Andels Foderstofforretning. Samkøringen af de tre forretninger skete under Herman M. Pedersens ledelse. Da han fem år senere trak sig tilbage, afleverede han en forretning med en milliardomsætning og sorte tal på bundlinjen.

Udover at drive sit marsklandbrug med fedekvæg har Herman M. Pedersen siden været beskæftiget med bestyrelsesarbejde, blandt andet i otte år som formand for Skærbæk Centret, der i perioden byggede Kunstnerhuset. Han har i fem år været formand for Rømø Havn og i tre år før da bestyrelsesmedlem. Danmarks mest sælgende forretning af KIA biler, A/S Jørgen Hansen Biler, Skærbæk, har også haft bud efter ham som bestyrelsesformand, Ligesom Jyske Banks repræsentantskab i en årrække har talt ham som medlem.

Når pensionisttiden tillader det, træffes Herman M. Pedersen på golfbanen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce