Annonce
Mærkedage

70 år: Herman M. Petersen

Herman M. Pedersen. Foto: Privat.

Onsdag 6. november fylder Herman M. Pedersen, Gesingvej 56 i Skærbæk, 70 år. Han kan om nogen bevidne det krav om rettidig omhu, som landbrugets markante strukturudvikling fra flere end 200.000 brug i 1950 til i dag færre end 10.000 professionelle bedrifter har stillet, ikke blot i erhvervet, men også til dets følgevirksomheder, herunder grovvaresektoren.

Herman M. Pedersen blev i 1979 som 29-årig udnævnt til forretningsfører for Skærbæk Lokalforening, som under hans ledelse udviklede sig til en af Danmarks førende grovvareforretninger. Der var også tid til et udadvendt virke, fra 1987 til 1999 var han først bestyrelsesmedlem, siden formand for Landsforeningen den lokale andel. I 1997-1999 var han også formand for Protein- og Oliefabrikken Scanola på Aarhus Havn.

I 2001 blev Skærbæk Lokalforening fusioneret med Sundeved Andel og DLG Syd til Sydjyllands Andels Foderstofforretning. Samkøringen af de tre forretninger skete under Herman M. Pedersens ledelse. Da han fem år senere trak sig tilbage, afleverede han en forretning med en milliardomsætning og sorte tal på bundlinjen.

Udover at drive sit marsklandbrug med fedekvæg har Herman M. Pedersen siden været beskæftiget med bestyrelsesarbejde, blandt andet i otte år som formand for Skærbæk Centret, der i perioden byggede Kunstnerhuset. Han har i fem år været formand for Rømø Havn og i tre år før da bestyrelsesmedlem. Danmarks mest sælgende forretning af KIA biler, A/S Jørgen Hansen Biler, Skærbæk, har også haft bud efter ham som bestyrelsesformand, Ligesom Jyske Banks repræsentantskab i en årrække har talt ham som medlem.

Når pensionisttiden tillader det, træffes Herman M. Pedersen på golfbanen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

112

Mand bankede kvindes hoved i gulvet

Vejen

Imerco lukker i det nye år

Annonce