Annonce
Mærkedage

70 år: Niels Erik Vogt

Niels Erik Vogt

Niels Erik Vogt, Terpvej 5, Terp, Bramming, fylder lørdag den 14. december 70 år.

Niels Erik Vogt fik landbruget ind med modermælken, så da han var tyve år gammel – den 14. december 1969 – skrev han under på aftalen, som sikrede at han kunne overtage forældrenes gård. Da Niels Erik Vogt havde drevet gården i nogle år blev han tændt på at avle travheste, men her blev han udsat for en meget trist hændelse, da hans travhest med navnet Berti Vogt døde i starten af et løb i Sverige. Senere fik han dog den store glæde, at han også fremavlede en derbyvinder i 1982. Hesten med navnet Ejner Vogt, opkaldt efter Niels Erik Vogts far.

Niels Erik Vogt mødte også kærligheden, da han blev kæreste med Lissi. Hun var en pige fra byen, men i løbet af kort tid havde hun vænnet sig til livet på landet, og så hjalp hun Niels Erik med opgaverne i stalden på gården.

Niels Erik og Lissi, som blev gift i 1991, blev forældre til datteren Astrid, som nu er voksen og er medejer af værtshuset Jagthytten i Esbjerg. Lissi havde i forvejen to drenge fra et tidligere ægteskab, og de har fået både børn og børnebørn, så Niels Erik og Lissi er i en forholdsvis ung alder blevet oldeforældre. Niels Erik Vogt har nu lejet stalden på gården ud til det store landbrug Rønhave Aps., men han tager selv fortsat del i arbejdet på gården.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Flytter produktionen til Polen: Danfoss lukker fabrik i Kolding og nedlægger 335 stillinger

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];