Annonce
Indland

70-årig er fængslet for drab på bartender på Christiania

Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Nær Café Månefiskeren blev mand på 57 år stukket ihjel sidste weekend. Fængslet mand nægter skyld.

En mand på 70 år er torsdag blevet varetægtsfængslet i sagen om drabet på en anden mand på Christiania i København sidste weekend.

Annonce

Offeret i sagen var en 57-årig mand. Han blev stukket med kniv sidst på aftenen lørdag på Mælkevejen mellem Multimediehuset og Løvehuset. Det var i nærheden af Café Månefiskeren.

Offeret er Roy Parkin, en britisk statsborger, der har boet i Danmark siden midten af 1980'erne. Han har arbejdet som bartender, har flere medier berettet.

En talsperson for Christiania har fortalt bt.dk, at han var vellidt i området, og at han ikke skabte sig fjender.

- Han har boet på Christiania og arbejdet på Woodstock i mange år. Han var en sød, rolig og fredelig person, som aldrig gjorde nogen noget ondt, sagde Hulda Mader forleden til bt.dk.

Efter drabet efterlyste politiet en gerningsmand, der blev beskrevet som kraftig eller stærk af bygning, og som havde et usoigneret fuldskæg. Vedkommende skulle desuden lugte af spiritus.

Den gråhårede 70-årige mand, som sigtes i sagen, har imidlertid ikke fuldskæg, viste det sig ved grundlovsforhøret torsdag i Københavns Byret. En spansk tolk var tilkaldt.

Det kom frem, at han nægter sig skyldig. Herefter blev dørene lukket, så hans forklaring kendes ikke.

I sigtelsen hedder det, at den 70-årige skal have stukket Roy Parkin adskillige gange i hovedet, halsen, nakken og på overkroppen.

Dommeren har besluttet at fængsle manden i 27 dage.

Han blev anholdt onsdag eftermiddag, oplyser vicepolitiinspektør Brian Belling. Han vil ikke svare på, om gerningsvåbnet er fundet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce