Annonce
Billund

70 fejrer juleaften på Billund Plejecenter

Juleaften er en festaften på Billund Plejecenter, hvor cirka 70 ældre, pårørende og medarbejdere vil fejre jul. Arkivfoto
Med beboere, pårørende, medarbejdere og køkkenpersonale bliver der typisk 70 mennesker til juleaften på Billund Plejecenter.

Billund Kommune: Juleaften og nytårsaften er festaftner rundt om på kommunens plejecentre. Nogle besøger familie og pårørende, mens andre beboere bliver på plejecentret, og måske får de besøg af deres pårørende.

- Det plejer at være en rigtig hyggelig aften. Typisk er vi 70 i alt. Her er 48 beboere i alt, men nogle tager hjem. Til gengæld kommer der nogle udefra, og så er der pårørende, personale og medarbejdere, siger plejecenterleder Margit Møller Madsen i Billund - og der er nogenlunde det samme antal deltagere hvert år.

- Der kommer ikke ret mange udefra. Typisk er det dem, der plejer at komme, siger Margit Møller Madsen.

Det er en aften, hvor alle hjælper til, og hvor der også er tid til medarbejderne, så de også kan mærke, at det er jul.

- Der er typisk otte på vagt begge aftner - det er en mere, end der plejer at være, siger Margit Møller Madsen.

Aftnerne begynder typisk klokken 17.30 med julemiddag, pynt og juletræ - så hjemligt som muligt.

Annonce

Tilmelding senest 9. december

Der holdes jul og nytårsaften på alle plejecentrene i kommunen, og tilmelding skal ske senest den 9. december.

- Folk har det med at melde sig til i sidste øjeblik og et par dage efter, ler Annette Møller, der står for julemiddagen i køkkenet. Arrangementet koster 175 kroner.

Nytårsaften er der som regel knap så mange pårørende som juleaften, og der er heller ikke så mange, der forlader plejecentret som til jul.

Tilmelding til arrangementerne sker ved kontakt til køkkenet på det enkelt plejecenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce