x
Annonce
Billund

70 mødte frem for at høre om nye boliger i Vorbasse

Vorbasse står foran en byfornyelse - og måske også nye boliger på Håndværkervej. Arkivfoto

Arbejdet med et nyt boligprojekt fortsætter efter mange positive tilbagemeldinger på et møde i Vorbasse forleden. Især de 50 plus er interesserede.

Vorbasse: Forleden mødte ikke mindre end 70 mennesker op til et møde om et nyt boligprojekt i Vorbasse. Projektet omhandler mellem 15 og 25 boliger, der skal deles om fællesarealer og bindes sammen af små passager og åbne pladser i et grønt område.

På mødet præsenterede Loop Architects fra Aarhus deres ideer for området, hvilket mest var ment som inspiration at arbejde videre med.

- Jeg blev rigtig glad, da der kom så mange mennesker. Jeg havde regnet med 40 og bestilt forplejning til 40, for der er jo rigtig mange møder i Vorbasse med alt det, vi arbejder med, lyder det fra Claus Larsen fra bosætningsgruppen.

Han oplevede en stor interesse for projektet især fra gruppen 50 plus.

- Nogle ville gerne have en garage eller 20 kvadratmeter have, men alt det tager vi senere. Først skulle vi vide, om der var interesse for sådan et projekt, siger Claus Larsen, der nu tager kontakt til borgmester Ib Kristensen for at dele ideerne med ham.

Projektet omhandler en grund på Håndværkervej i Vorbasse, og hertil skal der måske laves en ny lokalplan, men Claus Larsen håber, at projektet måske kan føres ud i livet om tre-fem år.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Kolding

Se byrådets møde live på Facebook

Annonce