Annonce
Aabenraa

7000 sognebørn ser ud til at beholde selvstændige råd

Der lyder nye og mere positive toner fra Holbøl Sogn, hvor der torsdag skal vælges nyt menighedsråd. Arkivfoto: Claus Thorsted
Annonce

Bov-Holbøl: De to menighedsråd i Bov og Holbøl sogne havde vidt forskellige udgangspunkter efter de havde holdt informationsmøder inden menighedsrådsvalget. Faktisk frygtede Holbøls menighedsråd for 1100 folkekirkemedlemmer at blive opslugt af Bov Sogns menighedsråd, der har 5900 medlemmer.

Begge sogne kunne notere et pænt fremmøde, men i Holbøl var der ikke lige så mange, der tilkendegav interesse for at stille op, som der er ledige pladser, mens der i Bov var flere interesserede end pladser.

- Der var ingen, der ønskede at stille op. Hverken til menighedsrådet eller som stedfortræder. Interessen for kirken i Holbøl er der jo, men ingen har lyst til aktivt at gå ind i arbejdet, sagde menighedsrådsformand Preben Lunding Nielsen efterfølgende.

Kort før selve valghandlingen, der finder sted torsdag i denne uge, er situationen en ganske anden. Menighedsrådet består af fire medlemmer og to stedfortrædere i Holbøl, hvor kun fire af de seks ser ud til at fortsætte.

Annonce

Kampvalg en mulighed

- Det ser bedre ud, og vi regner da med at få de kandidater, vi skal bruge. Det har vi tilsagn om, selvom de selvfølgelig ikke er bindende. Det ser lyst nok ud, synes Preben Lunding Nielsen, der selv måtte skifte en status som stedfortræder ud med formandstjansen undervejs i indeværende periode.

- Vi har endda fået tilsagn fra lidt flere end fire nye, så måske bliver der kampvalg. Vi er meget optimistiske, tilføjer han.

Mens der er 1100 medlemmer af Folkekirken i Holbøl Sogn, er der 5900 sjæle i Bov Sogn, der skal have valgt et nyt menighedsråd.

- Billedet har ikke ændret sig. Vi har tilsagn fra det antal kandidater, vi skal bruge for at stille et fuldt råd. Behovet og det antal, som har udvist interesse, passer godt overens, når vi regner stedfortræderne med, forklarer Kaj Christensen, der er formand for menighedsrådet i Bov Sogn, som skal have fundet ti medlemmer til menighedsrådet samt to-tre stedfortrædere.

Her går det for sig

  • Bov Sogn holder valgforsamling i Multihuset ved Grænsehallerne tirsdag den 15. september klokken 19, hvor kandidaterne præsenteres og der er mulighed for debat inden selve valghandlingen.
  • Holbøl Sogn holder valgforsamling - med samme program - i Multisalen på Grænseegnens Friskole torsdag den 17. september klokken 19.
  • For at kunne stemme skal man være fyldt 18 år, have dansk indfødsret, være medlem af Folkekirken og tilmeldt det pågældende sogn.


Det ser bedre ud, og vi regner da med at få de kandidater, vi skal bruge.

Preben Lunding Nielsen, formand for menighedsrådet i Holbøl Sogn


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde For abonnenter

Barn skulle onanere med børste, og ung kvinde blev voldtaget: Læs uddrag af anklageskrift mod 22-årig fra Varde

Annonce