Annonce
Nordtyskland

72-årig kræver gratis rygestop: Nu stævner hun sygesikringen

Erika Benedict sammen med sin læge, Ulf Ratje. Foto: Arne Peters.
Sammen med sin læge går den 72-årige Erika Benedict nu til Tysklands højeste domstol for at få finansieret sit rygestop-kursus.

ECKERNFÖRDE: Alkoholisme er en sygdom. Men gælder det samme for afhængighed at tobak? Det mener den 72-årige Erika Benedict fra Eckernförde. Derfor har hun nu stævnet sygesikringen ved Tysklands højeste retsinstans, forbundsforfatningsdomstolen i Karlsruhe. Her kræver hun, at sygesikringen skal betale hendes rygestop-kursus. Det skriver avisen Eckernförder Zeitung.

Hun bliver støttet af sin læge, Ulf Ratje. Han påpeger, at druk koster 21.000 tyskere livet hvert år. Rygning er imidlertid årsagen til 120.000 årlige dødsfald. Derfor er der ingen logik i, at sygesikringen finansierer afvænning for alkoholikere, men ikke for rygere.

Sagen har allerede været forbi Tysklands socialankenævn. Her fik Erika Benedict den 28. maj afslag på at få udgiften til rygestop-kurset på 1251 euro refunderet af sygesikringen.

Annonce
Alkoholisme koster 21.000 tyskere livet hvert år. Rygning er imidlertid årsag til 120.000 årlige dødsfald.

Dr. Ulf Ratje, læge.

Millioner dør

Tysklands selskab for nikotin- og tobaksforskning støtter den stædige kvinde fra Eckernförde og hendes læge. Selskabet peger på, at cirka to millioner tyskere er døde for tidligt som følge af rygning, efter sygesikringen i 2004 ophørte med at finansiere afvænningen, fortæller avisen.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Henrik forlod hamsterhjulet og flyttede til en ø: Tjener en fjerdedel og har aldrig været lykkeligere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Jørgen kæmper om at blive Danmarks bedste kloakmester: - Det er vigtigt for mig at vide, at jeg gør et godt stykke arbejde

Annonce