Annonce
Esbjerg

73 meter lang vindmølletransport lå stille ved Ribe

En specialtransport fra firmaet Torben Rafn A/S holder stille i en rundkørsel ved Ribe på grund af tæt tåge. Mølletårnet på billedet er fra en lignende transport, og ikke den 73 meter lange og seks meter brede specialtransport, der netop nu ligger ved en rundkørsel syd for Ribe. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Annonce

Opdateret: Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser mandag aften, at vindmølletransporten uden problemer kunne køre videre, da tågen lettede i løbet af mandag eftermiddag.

Ribe: Da en 73 meter lang og seks meter bred specialtransport med et vindmølletårn søndag kl. 20 kørte fra fabrikken Valmont SM i Hjordkær, var det intet der tydede på, at den samme aften ikke skulle nå frem til havnen i Esbjerg.

Men som trold af en æske kom tågen snigende i løbet af aftentimerne, hvilket bevirkede, at transporten fra firmaet Torben Rafn A/S ikke turde køre hele vejen til Esbjerg.

Efter først et stop ved Arnum Nykro blev det i samarbejde med politiet besluttet, at det sikreste sted at parkere den enorme specialtransport var i en svingbane ved en rundkørsel syd for Ribe.

- Problemet var ikke, at vi ikke kunne køre. Vi kunne godt være nået til Esbjerg, men udfordringen var, at de andre bilister ville have svært ved at se os, og at det ville være vanskeligt for følgebilerne at manøvrere rundt og advare i den tætte tåge, siger disponent Gert Overgaard Madsen fra Torben Rafn A/S.

Han forklarer, hvordan man omkring kl. 21 søndag aften fik meldinger fra chauffør og følgebiler om, at tågen gjorde transporten besværlig, og efter samtale med politiet blev det besluttet, at rundkørslen ved Ribe var det bedste sted at vente, til tågen var drevet væk.

Annonce

Mandag kl. 20

Gert Overgaard Madsen forklarer, hvordan man selv meldte udfordringerne med den tætte tåge ud på de sociale medier, hvilket har givet god respons, og mandag kl. 12 skulle man så tage en ny beslutning om, hvorvidt tågen var lettet så meget, at det ville være forsvarligt at fortsætte.

Men heller ikke her fik man lov at køre videre.

- Solen kunne rigtigt trænge igennem tågen. Den er stadig for tæt, og politiet siger, at hvis ikke vi er 100 pct. sikre på, at det er forsvarligt at køre, så skal vi blive, hvor vi er, siger Gert Overgaard Madsen.

Planen er nu, at følgebiler og chauffører skal være klar ved Ribe kl. 20 mandag aften, hvor transporten vil fortsætte mod Esbjerg. Her håber man at kunne komme til Esbjerg på de omkring 70 minutter, det tager for transporten at nå fra Ribe til Esbjerg, inden tågen igen bliver for tæt.

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser mandag aften, at vindmølletransporten uden problemer kunne køre videre, da tågen lettede i løbet af mandag eftermiddag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa For abonnenter

Afstandskrav er lempet: Skolerne er klar til næsten normale skoledage

Trekantområdet

Indbrud udviklede sig til røveri: Beboer overraskede tyve på fersk gerning

Annonce