Annonce
forside

74-årig havde geværer stående frit fremme i butik

Der var ingen oversavede geværer hos den 74-årige i Tønder Kommune. Alligevel blev han idømt seks måneders betinget fængsel for ulovlig opbevaring og ulovligt salg af geværer. Arkivfoto: Claus Thorsted

En 74-årig forretningsdrivende i Tønder Kommune er ved retten i Tønder idømt seks måneders fængsel for lemfældig opbevaring af 12 jagtgeværer. En række geværer blev fundet stående bag en lænestol.

TØNDER: En 74-årig forretningsdrivende blev ved retten i Tønder onsdag idømt seks måneders betinget fængsel for ulovlig opbevaring og ulovligt salg af våben.

Manden erkendte i en tilståelsessag, at han gennem en periode over fire år frem til januar i år havde solgt privatejede våben fra sin forretning. Samtidig blev 12 geværer som Carl Gustav, Berreta og Remington, opbevaret uforsvarligt i forretningen, og som det hed i anklageskriftet "uden politiets tilladelse og under skærpende omstændigheder".

Da politiet dukkede op på erhvervsadressen, fandt betjentene blandt andet seks-syv geværer i forretningens kontor - stående i et hjørne bag en lænestol.

- De stod frit fremme på kontoret, erkendte manden.

Annonce

Våben og kugler

Den nu dømte havde gennem mange år drevet forretning, men nye lovkrav havde gjort de tidligere våbenskabe i forretningen utidssvarende. Men det ville være alt for bekosteligt at leve op til de nutidige krav, fortalte den 74-årige i retten. Han havde derfor opgivet sin våbenhandlertilladelse.

Imidlertid blev han ved med at handle med våben i sin forretning - det var dog som privatperson - understregede manden, der med ganske få forbehold anerkendte alle forholdene i anklageskriftet.

Han erkendte således også at have opbevaret en række geværer og rifler uden at have registreret våbnene. Desuden blev der sammen med geværerne fundet over 5000 stk. riffelammunition.

Betinget dom

I sin procedure plæderede anklagerfuldmægtig Sofie Strandgaard for, at den 74-årige skulle have mellem fire og seks måneders fængsel for forseelserne.

- Det må gerne være i den høje ende, understregede hun.

Forsvarer Erik Dreyer var ikke overraskende af en anden mening. Den nu dømte var ikke tidligere dømt, han har gode familieforhold men er gangbesværet efter to blodpropper, påpegede han og plæderede for en betinget dom - hvilket også blev dommer Kristin Berghs afgørelse.

Dommen på seks måneders fængsel følges af en prøvetid på et år.

Den 74-årige modtog dommen på stedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce