Annonce
forside

75 år: Carl Warncke

Carl Warncke, Vibevej 13, Løgumkloster, fylder fredag 30. november 75 år.

Kalle som han i daglig tale kaldes, kom til Løgumkloster med sine forældre som spæd og boede i en lille lejlighed bagved centralhotellet.

I 1951 flyttede familien til Kalhavevej, hvor Kalle tilbragte sine barne- og ungdomsår.

Kalle har altid været meget sports interesseret og har selv spillet håndbold, fodbold og badminton.

Han er gift med Vera og sammen har de syv børn, to piger og fem drenge. De er indtil videre blevet til otte børnebørn og tre oldebørn.

Kalle har gennem 25 år været fodboldtræner i Løgum IF, samtidig stod han for al opkridtning i fodboldafdelingen.

Han er udlært tømrer og arbejdede i byen indtil 1982. Herefter blev han projektleder i Frøslevlejren, hvor han sammen med en flok unge mennesker var med til at genetablerer Frøslevlejren.

Da dette projekt var færdig sidst i 80'erne, startede han som værkstedsassistent i Løgumgårde. I 1994 flyttede afdelingen til Fuglmajgård ved Jels, og her var han ansat indtil han gik på pension i 2012.

Nu bruges pensionisttilværelsen på at spille billard på Center Royal, badminton og kegler i hallen, og ikke at forglemme krolf hele året rundt. I vinterhalvåret spilles der Whist med gamle naboer.

Hvad der ellers er over af tid bruges sammen med familie og venner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
EfB

Uheldene regner ned over EfB

Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Kolding

Formand vil rulle udskældt besparelse tilbage: - Ældre skal bevare muligheden for at spise sammen

Annonce