Annonce
Erhverv

75-årig iværksætter har gang i et nyt firma: - Man stopper vel først, når man bliver båret ud

Johnny Lund ved et robust hegn af polymer, hvor man som her kan vælge, at det åbnes indad. Foto: Carsten B. Grubach
Johnny Lund dobbelt-jobber efter opkøb af et sikkerhedsfirma.

HADERSLEV: Han har fire børn og 11 børnebørn. Som 75-årig har Johnny Lund for længst overskredet pensionsalderen.

Da Erhverv+ besøgte ham for to år siden havde han fuld gang i Global Stålmontage, der sætter stålreoler op i ind- og udland, og havde da langtfra planer om at gå pension og hygge sig med den store familie. Det har han stadig ikke.

Johnny Lund styrer firmaet fra lejede lokaler på H.C. Ørstedsvej i Haderslev, mens syv af de 20 ansatte denne novemberdag er i gang med montagearbejde på Island, hvor et Bygma skal indrettes, i Janderup ved Varde og i Hørning ved Aarhus.

Annonce

Siden maj dobbeltjobber den rutinerede iværksætter. Han har fra samme adresse gang i et nyt firma, Global SafeZone ApS, der er specialiseret i sikkerhed på arbejdspladserne og sælger truckværn, sikkerhedsværn, påkørselsværn, pullerter, stigebensbeskyttere m.m. i polymer importeret fra Italien.

Det bomstærke materiale beskytter udstyr, bygninger og medarbejdere, og Johnny Lund benytter nogle af sine medarbejdere i Global Stålmontage som montører, men har ellers blot ansat to sælgere i Jylland og på Sjælland.

Og hvad har så fået en 75-årig, der stadig arbejder fra seks morgen til seks aften, til at gå ind i et nyt firma?

- For halvandet år siden lavede vi noget montage for SafeZone Nordic på Sjælland. Siden kom virksomheden i vanskeligheder og gik konkurs i januar i år, fortæller Johnny Lund, der er uddannet lagerindretningsarkitekt og bl.a. har en baggrund som butikschef i Irma og sælger, inden han startede som selvstændig i 2003.

- I maj blev vi så enige om, at jeg overtog firmaet, og den tidligere ejer blev så ansat som sælger på Sjælland. Fra 1. december ansætter jeg min datter Christine som næstkommanderende, så vi kommer i gang med et generationsskifte. Og jeg har et barnebarn, der er ansat i Global Stålmontage, han er stadig meget ung, men meningen er, at han om 10 år skal sætte sig i min stol, siger den erfarne iværksætter, der således regner med i hvert fald at fortsætte, til han bliver 85.

Han har allerede godt i gang i den nye forretning og viser begejstret rundt i det showroom, der er indrettet i lagerlokalet, og han viser med en hammer, hvor holdbart produkterne er.

Fem gode råd fra en 75-årig

Johnny Lund deler gerne ud af sin erfaring som iværksætter og har disse fem gode råd til andre, der vil starte en virksomhed fra bunden:

Lav en forrentningsplan, så du ved, hvor du vil hen.

Vælg et godt produkt.

Vær lidt gammeldags redelig og oprigtig.

Vær begejstret over det, du sælger. Hvis du ikke er glad for det, kan kunden heller ikke være det.

Sørg for at starte med en god økonomi og vær lang hen ad vejen selvfinansierende. Det giver styrke.

Han har fået lavet det grå næsehorn, som den italienske producent bruger som varemærke, i gult og kalder det Brutalis, så danske kunder har nemt ved at forstå, at sikkerhedsudstyret er så stærkt, at det kan modstå selv de enorme kræfter fra det genstridige næsehorn, der engang lavede masser af ravage i Givskud Zoo.

Med et ordentligt hammerslag viser den 75-årige iværksætter holdbarheden i det produkt, han sælger i Global SafeZone. Hammeren tabte duellen. Foto: Carsten B. Grubach

Johnny Lund og Global SafeZone ApS kan levere komplette programmer med sikkerhedsmæssige løsninger i certificerede polymerprodukter til virksomheder og har blandt andre DSV, PostNord, Dansk Retursystem. Lidl, Bodum og TDC som kunder.

Hvornår stopper man? Når man bliver båret ud, ikke?

Johnny Lund, Global Stålmontage ApS og Global SafeZone ApS

- Vi kan dimensionere efter opgaven og skære produktet til ligesom legoklodser. Mest efterspurgt er stigebensbeskyttere, gulvbarrierer, pullerter til beskyttelse af porte og fodgængerværn, siger Johnny Lund, der selvfølgelig udnytter de fordele, der er ved at have to firmaer, som arbejder med nogle af de samme kunder. Og han har stadig et stort gåpåmod.

- Hvornår stopper man, spørger han sig selv. Og har svaret parat:

- Når man bliver båret ud, ikke? Man skal lave det, man trives ved, siger manden, der er eneejer af sine anpartsselskaber og altså langsomt, ganske langsomt, er ved at give noget, men også kun noget af sit arbejde fra sig.

Og hvordan ser det så ud, når Erhverv+ kigger forbi igen om to år?

– Så har vi gang i noget andet, siger en storsmilende Johnny Lund.Annonce
Erhverv For abonnenter

Ewii får dobbelt så mange henvendelser om elpriser som for en måned siden - men få vil have fif til at sænke forbruget

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Grundlægger af stort transportfirma med 300 ansatte er død

Kolding For abonnenter

Anettes far tabte guldtand ud af munden kort inden han døde: I dag er den endt som hendes højtelskede smykke

Tønder

27-årig varetægtsfængslet for vanvidsbilisme og grov vold

Haderslev

Efter dødsulykke i farligt kryds: Nu er der afsat penge til en rundkørsel

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Sydjylland For abonnenter

Frygtet svinesygdom rykker nærmere og nærmere Danmark: Rigtig mange bønder er her ikke i morgen, hvis den krydser grænsen

Esbjerg

Troede invitation var spam: Nu er lille køkkenfirma blevet gazellevirksomhed

Esbjerg

Corona-status i Esbjerg: Smitten stiger i to nye bydele og mistanke om frygtet variant hos en person

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Team Esbjerg

Team Esbjerg-himmelstormer har sat kursen mod VM i Spanien: - Det er på en trist baggrund, men det er mega vildt for mig

Sønderborg For abonnenter

Aldi vil investere millioner i to byer: Her vil kæden bygge nye butikker

Kolding

36-årig mand anholdt: Mistænkes for at stå bag voldsomt røveri mod 7-Eleven

Annonce