Annonce
Sønderborg

750 kilometer nede i Tyskland: Skilt mod Sønderborg

Kirsten og Erling Cordes har bragt et Sønderborg-skilt til "udlængsels-parken", hvor ophavsmanden Klaus Beer t.v. tog imod. Privatfoto
Et møde på en campingplads betyder, at der nu 750 kilometer nede i Tyskland står et skilt, der peger mod Sønderborg. Sønderborg Kommune bakkede op om et lokalt ægtepars idé om at skilte med byen i den tyske "udlængsels-park".
Annonce

Sønderborg: Langt nede i Tyskland peger et skilt nu til Sønderborg.

Turistattraktionen Fernweh-Park i Oberkotzau i Sydtyskland med over 4000 byskilte fra hele verden var tidligere helt uden dansk islæt. Det er der rådet bod på nu, hvor Kirsten og Erling Cordes har bragt et Sønderborg-skilt til "udlængsels-parken", som ophavsmanden Klaus Beer kalder "et projekt for fred og samhørighed mellem alle folk og nationer".

Baggrunden for, at Sønderborg nu har fået en plads i parken, som ligger tæt på A9 mellem Berlin og München, er et tilfældigt møde på en tysk campingplads, fortæller Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Her camperede Kirsten og Erling Cordes fra Sønderborg, og de traf og blev gode venner med Angelika Flasdieck. Sidstnævnte bor i Wurlitz i omegnen, kendte Fernweh-Park Oberkotzau - og tog Sønderborg-parret med på sightseeing.

Annonce

Kommunen gav skiltet

Sønderborg-parret gik fra skilt til skilt i parken, men søgte forgæves efter et skilt med et dansk bynavn. Vel tilbage i Sønderborg kontaktede Kirsten og Erling Cordes Sønderborg Kommune, og her blev der fremstillet et klassisk byskilt, som Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget, tidligere i år overrakte til ægteparret Cordes.

Kirsten og Erling har bragt skiltet til Oberkotzau, og manden bag parken, Klaus Beer, har sørget for en ny mast, idet Sønderborg-skiltet er så stort, at det ikke passede på nogle af de eksisterende master.

Annonce

Sønderborg: Kom endelig

- Det ville da være rigtig skønt, hvis nogle gæster i parken ser skiltet og bliver nysgerrige efter at finde Sønderborg og tage en tur hertil. Vi tager gerne imod flere turister, sagde Aase Nyegaard, da hun gav skiltet til ægteparret Cordes.

- Jeg synes, det er sådan en fin historie, der ligger til grund for, at vi nu har et dansk skilt i parken. Den passer så godt ind i hele parkens ideologi om at mødes, skabe mellemfolkelig forståelse og blive venner på tværs af nationalitet, sprog, religion, politisk observans og hudfarve. Når man går fra skilt til skilt, foretager man med få skridt en optisk, tanke- og følelsesmæssig rejse verden rundt, lyder det fra Klaus Beer.

Fernweh-Park blev symbolsk åbnet på 10-årsdagen for Berlinmurens fald 9. november 1999.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Cirkusprinsesse på besøg i Varde

Trekantområdet

Mand stadig i kritisk tilstand efter badeulykke: Kommune tjekker sikkerheden

Annonce