Annonce
112

77-årige Jytte blev snydt af falsk annonce i ugeavis: Må kigge langt efter penge fra forsikringen

Jytte blev franarret sine guldsmykker, da hun inviterede tricktyven Daniel Persson ind i sit hjem for at vurdere nogle pelse. Foto: Søren Gylling
- Når hun selv har inviteret en person hjem, så er det generelt rigtigt, at forsikringen ikke dækker, lyder det fra brancheorganisationen Forsikring og Pension.

Kolding: 77-årige Jytte Hougaard Nielsen fra Kolding skal ikke forvente, at hun kan få nogen af de ting, som tricktyven Daniel Persson stjal fra hende forleden, erstattet af sin forsikring. Det fortæller Jytte Hougaard Nielsen selv, efter hun har været i kontakt med sit forsikringsselskab umiddelbart efter tricktyveriet.

- De dækker overhovedet ikke, fordi jeg selv har inviteret ham ind. Det er da irriterende. Man kan godt sige, det er selvforskyldt, ja, men jeg invitererede ham jo ikke ind for at stjæle, siger Jytte Hougaard Nielsen.

Den 77-årige koldingenser inviterede Daniel Persson ind i sit hjem, efter hun havde læst en annonce i Ugeavisen Kolding, hvor Persson annoncerede med, at han opkøbte blandt andet pelse. Under besøget hos Jytte Hougaard Nielsen stjal Daniel Persson flere af den 77-åriges smykker. Blandt andet en guldring, som hun havde fået i morgengave af sin mand, og som senere var blevet smeltet om med hendes børns tænder.

Jytte Hougaard Nielsen havde ikke forventet, at hun ville blive offer for et tricktyveri, da hun ringede til manden.

- Når han sætter en stor annonce i Ugeavisen Kolding, så virker det utrolig godtroende og helt ærligt. Det er simpelthen så gement, siger hun.

Annonce

Bedrageri

Brancheorganisationen Forsikring og Pension bekræfter, at forsikringsselskaber normalt ikke erstatter tyveri, som er begået af en person, man selv har inviteret ind i sit hjem.

- Hvis man selv har inviteret en person hjem, så er det generelt rigtigt, at forsikringen ikke dækker. Det lugter mere af bedrageri end tricktyveri i forsikringsmæssig forstand, siger Anja Lintrup Sørensen, konsulent ved Forsikring og Pension.

Hun fortæller, at hvis Daniel Persson selv havde banket på hos Jytte Hougaard Nielsen og udgivet sig for at være en anden og derefter havde stjålet fra hende, så havde der muligvis været penge at hente hos forsikringen.

Sydøstjyllands Politi er i øjeblikket i færd med en efterforskning for at finde frem til Daniel Persson, der ifølge politiet har snydt to ældre damer. Politiet ved desuden ikke, om Daniel Persson er mandens rigtige identitet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Naturligvis har bro følger

Før etableringen af den faste forbindelse over Storebælt var den ingen ende på bekymringerne. Fisk, fugle og pattedyr ville blive truet, måtte man dengang forstå. Efter hensynet til samfundets interesser samt følgerne for flora og fauna blev holdt op mod hinanden, blev bro og togtunnel alligevel bygget. Som bekendt gik verden ikke under. Nu foreligger en rapport om de naturmæssige konsekvenser af en bro mellem Als og Fyn. Vurderingen blev udarbejdet i januar, men er først nu offentliggjort. Forklaringen på forsinkelsen er ukendt, men måske har Vejdirektoratet slet og ret skammet sig over konklusionens banalitet. Broen vil medføre uoprettelig påvirkning af natur og dyrelivet både i anlægs- og driftsfasen. Naturen vil blive påført skader, der ikke kan gøres om, vurderer specialisterne således. Og ja, det er givetvis korrekt. Sådanne konsekvenser ligger i anlægsarbejders natur. Selv en mindre cykelsti forandrer landskabet for bestandigt. Musereder bliver ødelagt, frøer fordrevet og regnormene kan ikke længere komme op. Men skulle man af den grund undlade at sikre børns liv og førlighed på skolevejen? Svaret giver vist sig selv. Naturligvis er sammenligningen sat på spidsen og konsekvenserne af et brobyggeri ulig større end følgerne af en cykelsti. Men der kan alligevel drages nogenlunde ens konklusioner. Fordele og ulemper skal afvejes. Vi skal passe på vores miljø – ikke mindst når der er tale om et sårbart område som farvandet mellem Als og Fyn. Vil byggeri og drift have katastrofale konsekvenser for naturen, må planerne opgives. Broen skal heller ikke etableres, hvis det ikke giver overordnet mening økonomisk og samfundsmæssigt. Til gengæld skal der bygges, hvis hensynet til vores fælles bedste taler for det, og der ikke er udsigt til virkelig alvorlige skader på omgivelserne. Vi må ikke ende samme sted, som vores naboer mod syd, hvor naturklager kan forsinke etableringen af vigtig infrastruktur i år eller nogle gange ligefrem årtier.

Team Esbjerg

Dagens gode nyhed: Esbjergs håndbolddronnning laver ny aftale - derfor forlænger Estavana Polman

Annonce