Annonce
112

77-årige Jytte blev snydt af falsk annonce i ugeavis: Må kigge langt efter penge fra forsikringen

Jytte blev franarret sine guldsmykker, da hun inviterede tricktyven Daniel Persson ind i sit hjem for at vurdere nogle pelse. Foto: Søren Gylling
- Når hun selv har inviteret en person hjem, så er det generelt rigtigt, at forsikringen ikke dækker, lyder det fra brancheorganisationen Forsikring og Pension.

Kolding: 77-årige Jytte Hougaard Nielsen fra Kolding skal ikke forvente, at hun kan få nogen af de ting, som tricktyven Daniel Persson stjal fra hende forleden, erstattet af sin forsikring. Det fortæller Jytte Hougaard Nielsen selv, efter hun har været i kontakt med sit forsikringsselskab umiddelbart efter tricktyveriet.

- De dækker overhovedet ikke, fordi jeg selv har inviteret ham ind. Det er da irriterende. Man kan godt sige, det er selvforskyldt, ja, men jeg invitererede ham jo ikke ind for at stjæle, siger Jytte Hougaard Nielsen.

Den 77-årige koldingenser inviterede Daniel Persson ind i sit hjem, efter hun havde læst en annonce i Ugeavisen Kolding, hvor Persson annoncerede med, at han opkøbte blandt andet pelse. Under besøget hos Jytte Hougaard Nielsen stjal Daniel Persson flere af den 77-åriges smykker. Blandt andet en guldring, som hun havde fået i morgengave af sin mand, og som senere var blevet smeltet om med hendes børns tænder.

Jytte Hougaard Nielsen havde ikke forventet, at hun ville blive offer for et tricktyveri, da hun ringede til manden.

- Når han sætter en stor annonce i Ugeavisen Kolding, så virker det utrolig godtroende og helt ærligt. Det er simpelthen så gement, siger hun.

Annonce

Bedrageri

Brancheorganisationen Forsikring og Pension bekræfter, at forsikringsselskaber normalt ikke erstatter tyveri, som er begået af en person, man selv har inviteret ind i sit hjem.

- Hvis man selv har inviteret en person hjem, så er det generelt rigtigt, at forsikringen ikke dækker. Det lugter mere af bedrageri end tricktyveri i forsikringsmæssig forstand, siger Anja Lintrup Sørensen, konsulent ved Forsikring og Pension.

Hun fortæller, at hvis Daniel Persson selv havde banket på hos Jytte Hougaard Nielsen og udgivet sig for at være en anden og derefter havde stjålet fra hende, så havde der muligvis været penge at hente hos forsikringen.

Sydøstjyllands Politi er i øjeblikket i færd med en efterforskning for at finde frem til Daniel Persson, der ifølge politiet har snydt to ældre damer. Politiet ved desuden ikke, om Daniel Persson er mandens rigtige identitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce