Annonce
Billund

78-årig kvinde blev franarret større beløb

Lad dig aldrig snyde til at uddele følsomme oplysninger via telefonen, lyder opfordringen fra Sydøstjyllands Politi. Arkivfoto: Michael Bager
Uanset hvem folk siger, at de repræsenterer, skal man aldrig give personfølsomme oplysninger via telefonen, lyder det fra Sydøstjyllands Politi.

Grindsted: En 78-årig kvinde blev tirsdag eftermiddag udsat for et fupnummer, der endte med at koste hende dyrt. Kvinden blev ringet op, mens hun befandt sig i sit hjem på Lupinvænget i Grindsted, med en besked om, at personen i den anden ende var fra Nets, og at han kunne se, at hendes bankkonto var i fuld gang med at blive hacket.

Dette ville den flinke person i den anden ende af telefonen naturligvis gerne hjælpe med at forhindre, men til det formål skulle han bruge kvindens Nem ID-oplysninger, forklarede han. Dem fik han derfor udleveret.

Men personen i den anden ende af telefonen var ikke nogen venlig hjælper fra Nets. Det var derimod en svindler, som ved at lokke den 78-årige kvinde til at udlevere sine Nem ID-oplysninger formåede at luske sig ind på hendes konto og tømme den for et større pengebeløb.

Annonce

Ikke rigtig fremgangsmåde

Det er langt fra første gang, at politiet støder på denne form for kriminalitet, og fungerende vicepolitiinspektør Mikkel Ross fra Sydøstjyllands Politi understreger, at der altid er en god grund til at være særdeles kritisk, hvis en ukendt person ringer op og beder om følsomme oplysninger.

- Vi kan kun endnu en gang advare mod denne type opringninger. Man skal aldrig nogensinde, uanset om folk siger, at de er fra politiet, banken, Nets eller andet, give sine Nem ID-oplysninger over telefonen. Det er overhovedet ikke den fremgangsmåde, den slags firmaer vil bruge i sådan en situation, siger Mikkel Ross.

Mange mennesker oplever også at deres e-mail er fyldt med mere eller mindre kreative mails, der for det utrænede øje ser ud til at være afsendt fra respekterede myndigheder. Igen er der dog meget god grund til at være kritisk over denne type henvendelser.

- Vi ser, at der er en bølge af denne type aktiviteter i gang. I sidste uge har der også været nogle tilfælde af forsøg på det, hvor det bare ikke er lykkedes. Men der er nogle, som er i gang, og desværre lykkes det ind imellem, siger Mikkel Ross.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

112

Mand straffet for at kaste med sin hund

Annonce