x
Annonce
Mærkedage

80 år: Erik Sørensen

Erik Sørensen, Rugmarken, Løgumkloster, fylder søndag 23. februar 80 år.

Erik Sørensen kommer oprindelig fra Bålsted, og er vokset op som den yngste, ud af en søskendeflok på fire.

Han kom tidlig ud i landbruget, som det var kutyme dengang. Det var i tiden som karl på gården, at han mødte Karen Marie, som også er fra egnen, og de blev gift.

Parret bosatte sig i Kisbæk på et husmandssted. De fik tre børn, der alle med familie, er bosat i Tønder kommune.

Erik og Karen Marie Sørensen har sammen drevet gården gennem alle årene, med enkelte små bijobs i de unge år. For fem år siden valgte de at sælge gården og flytte til Rugmarken, hvor de købte hus.

Der nyder de nu deres otium i et dejligt område med gode naboer.

Erik Sørensen passer fællesområderne, og bruger også tid på at være aktiv i senior klubben, med blandt andet kortspil og billard. Derudover bliver der set lidt håndbold, hvis han ikke lige er et smut på Rømø for at se til sommerhuset.

Dagen fejres med familien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Annonce