Annonce
Mærkedage

80 år Hans Jørgen Thaysen

80 år

Civiløkonom Hans Jørgen Thaysen fhv. koncerndirektør og bestyrelsesformand, Hulsøvej 15 G, Gilleleje, fylder 80 år søndag den 7. juli.

Han er født på den yderste spids af Als, Holmskov.

Efter uddannelse i slagterisektoren, herunder studieophold ved DBC i England, fulgte et sporskifte til stillingen som kontorchef i filmselskabet MGM, der efter en årrække afløstes af et job som økonomichef i IT-koncernen MDS A/S, hvor han efter sin HD-eksamen fortsatte som Scandinavian Controller med det overordnede økonomiske ansvar for selskaberne i Danmark og Sverige.

Herefter fulgte en tre års periode som finansdirektør i Mobil Oil A/S, hvorefter han skiftede til stillingen som adm. direktør i medieselskabet MBR, der udviklede sig til en markant aktør på medieformidlingsmarkedet ved i 1989 at blive del af Grey Communications Group A/S, hvor Hans Jørgen Thaysen indtrådte i koncerndirektionen. De næste mange år blev

helliget opgaven at medvirke ved udviklingen af Grey Communications Group til en skandinavisk reklame-og mediekoncern, omfattende reklamebureauer, special bureauer, medieselskaber og grafiske virksomheder, der med hovedsæde i København hurtigt udviklede sig til en betydelig spiller på det skandinaviske marked, hvor især etableringen af medieselskaberne MediaCom lykkedes i en sådan grad, at størrelse og faglig tyngde hurtigt udviklede dem til ledende selskaber i de respektive tre lande.

Hans Jørgen Thaysen forlod i 2001 sin stilling som koncerndirektør for at blive bestyrelsesformand i Grey Global Group Denmark A/S, en post han varetog til sin endelige afgang fra Grey i 2004.

Der er reception på dagen på Gilleleje Badehotel fra kl. 13.00–17.00.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Rådyr skyld i færdselsuheld

Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce