Annonce
Billund

80-årige Sonja var tæt på at droppe vaccine: Landet er delt op i et A og et B-hold

80-årige Sonja Hvid Kristiansen har som så mange andre ældre problemer med e-boks og IT i det hele taget. Foto: Jan Kronvold
Sonja Hvid Kristiansen på 80 år har haft svært ved at finde ud af at bestille tid til vaccination. Hvis hun ikke havde haft venner, der hjalp hende, havde hun droppet vaccinen.

Grindsted: Mandag får 80-årige Sonja Hvid Kristiansen sin første vaccination mod corona.

Det foregår i Ikast. Men vejen til det første stik har været fyldt med bump og frustrationer for den ældre kvinde, der bor på Birkeholtvej i Sdr. Omme Plantage.

- Jeg har en computer og en e-boks. Det blev jeg nærmest tvunget til at få, men jeg er ikke vokset op med IT, og det bliver mere og mere indviklet for mig. Men hvis du ikke bliver vaccineret, så er der ting, som du ikke kan gøre. Landet er delt op i to hold: Dem, der ikke har IT, og dem, der har - og som kan bruge det, siger Sonja Hvid Kristiansen.

Annonce

Hun føler sig som en fodbold på en bane og ved ikke, hvor hun bliver sparket hen.

- Jeg er utryg ved alt det her IT, erkender Sonja Hvid Kristiansen.

Da hun fik besked i e-boks om, at det var hendes tur til at blive vaccineret, prøvede hun selv på at få booket tider til de to vaccinationer, men det opgav hun ret hurtigt.

- Det var for indviklet for mig. Heldigvis har jeg en bekendt, der er IT-ingeniør. Han tilbød at hjælpe mig, men han havde også problemer med det. Og inden vi fik bestilt den anden vaccine, løb tiden ud. Så skulle vi begynde forfra, fortæller Sonja Hvid Kristiansen.

Nødvendigt med hjælp

Til sidst lykkedes det at få bestilt tider til vaccinationen, men hun forstår ikke, at hun kun kunne vælge mellem at blive vaccineret i Herning, Ikast eller Esbjerg.

- Tænk sig, at man skal køre helt til Ikast. Jeg kører selv bil, men jeg kører ikke til de større byer længere. Det betyder, at mine gode venner er nødt til at hjælpe mig endnu en gang. Uden dem ved jeg ikke, hvad jeg skulle have gjort, siger Sonja Hvid Kristiansen.

Det er dobbelt frustrerende for Sonja Hvid Kristiansen, der altid har været vant til at have styr på alting selv. Det føler hun ikke, at hun har længere.

80-årige Sonja Hvid Kristiansen føler sig tvunget til at modtage vaccinen, hvis hun igen vil være en del af samfundet. Foto: Jan Kronvold

- Jeg synes ellers ikke, at jeg er et brokkehoved. Der skal meget til, før jeg synes, at de træder på os. Men nu synes jeg, at det render fra os, og giver utryghed i ens tilværelse, mener Sonja Hvid Kristiansen, der trofast holder fast i sin gamle fastnet telefon.

Annonce

Datter bor i Skotland

- Den vil jeg ikke af med. Den bruger jeg flittigt, når jeg taler med min datter. Jeg har desuden en gammel Nokia-telefon. Den har jeg kun for en sikkerheds skyld, siger Sonja Hvid Kristiansen.

Hun har en datter, Lone, som bor i Skotland med sin mand og tre voksne børn, så de kan ikke rigtig hjælpe.

Inden coronaen rejste Sonja Hvid Kristiansen til Skotland én gang om året og besøgte sin familie, men hun har ikke været afsted de seneste to år.

- Det er det største savn for mig, erkender den ældre dame.

Hun har har kunnet holde sig helt isoleret i plantagen, og Sonja Hvid Kristiansen har kun kørt ud og handle én gang om ugen i det seneste år.

- Jeg har ikke været nervøs for at få corona. Der er jo ingen mennesker herude. Jeg er mere nervøs for at få vaccinen. Hvad sker der i ens krop? Vi ved ingenting. I starten hed det sig, at det var frivilligt, men det passer jo ikke. Vi er tvunget til det, ellers er der jo mange ting, som vi ikke kan. Hvis det stod til mig, så skulle jeg ikke vaccineres, mener Sonja Hvid Kristiansen.

Hun savner nemlig at tage ud og høre en god koncert eller et foredrag, og det kan hun ikke i øjeblikket uden et coronapas.


Jeg er ikke vokset op med IT, og det bliver mere og mere indviklet for mig

Sonja Hvid Kristiansen, 80 år
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Esbjerg

Esbjergenser har tilbragt natten på stationen: Råbte efter politiet og slog betjent i ansigtet

Annonce