Annonce
Sønderborg

Vinderen meldte sig aldrig: Nu veksles lotteribil til foreningstilskud

Lotteribilen da den blev præsenteret i maj i år hos Erling Høi-Nielsen. Arkivfoto
Den uafhentede hovedgevinst - en Citroën C3 - fra lotteriet under årets ringriderfest i Sønderborg udløser nu et tilskud til fire foreninger

Sønderborg: Fire endnu ikke offentliggjorte foreninger får nu glæde af, at hovedgevinsten under lotteriet i forbindelse med årets ringriderfest i Sønderborg ikke er blevet indløst.

Det er tale om en Citroën C3, som det ikke er lykkedes at finde vinderen af til trods for et par efterlysninger og en fristforlængelse for afhentning. Det er første gang, det er sket.

Men i stedet er bilen nu blevet solgt. Nettoprovenuet efter betaling af gevinstafgift til spillemyndighederne er på 80.000 kr., som i stedet doneres til fire foreninger. De afsløres i forbindelse med et pressemøde hos sponsor af bilen - bilhandler Erling Høi-Nielsen - 31. oktober.

Ringriderfesten i Sønderborg har besluttet, at midlerne skal doneres ligeligt til de fire lokale foreninger, og det bliver formanden for Ringriderfesten i Sønderborg, Jes Andersen, der overrækker midlerne til foreningerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce