Annonce
Tønder

80 ansøgere til Tønder-film: Nu er holdet sat

Frelle Petersen næste film "Resten af livet" begynder efter planen optagelserne i Tønder i slutningen af februar. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Der har været mange og kvalificerede ansøgere til de syv stillinger til Frelle Petersens kommende film "Resten af Livet". Nu er holdet sat, og produktionen begynder i slutningen af februar.

Tønder: Det er ikke hver dag, at der kommer et filmhold til Tønder. Derfor var det også nogle ret unikke jobopslag, som Zentropa annoncerede for godt en måned siden. Produktionsselskabet søgte lokale kræfter til Frelle Petersen kommende film "Resten af Livet".

Blandt de syv stillingsopslag søgtes der blandt andet en foto-assistent og en statist-koordinator, der skulle have et stærkt lokalt netværk. Fælles for stillingerne var, at der søgtes efter personer, der var bosat i Tønder Kommune.

Zentropa har i alt modtaget 80 ansøgninger fordelt mellem de syv stillinger, og nu er det endelige hold sat.


Det er folk med meget forskellig baggrund, men fælles har det været nysgerrigheden for at opleve en produktion tæt på. For os er det meget forfriskende og bekræftende at have den lokale opbakning

Freddy Neumann, pressechef


- Det er folk med meget forskellig baggrund, men fælles har det været nysgerrigheden for at opleve en produktion tæt på. For os er det meget forfriskende og bekræftende at have den lokale opbakning, siger Freddy Neumann, der er pressechef på produktionen.

Han fortæller desuden, at feltet af ansøgere har været både stort og meget kvalificeret. Derfor har det været en stor opgave med svære beslutninger at besætte stillingerne.

- Det har været meget overvældende den store interesse, der har været vist. Så vi er både imponeret, men også næsten forpustet ved tanken. Men rigtig gode folk i blandt de mange ansøgere, siger pressechefen.

Optagelserne begynder

Filmen "Resten af Livet" skal efter planen optages over to perioder i Tønder, hvor de første optagelser vil begynde i slutningen af februar og cirka tre uger frem. Dernæst vender filmfolkene tilbage igen i juni og juli.

På trods af coronasituationen kan filmoptagelserne begynde som planlagt.

- Vi har en person, der er fast på produktionen, der tester uafbrudt. Det betyder, at når folk møder ind, så bliver man lyntestet. Så vi vil dagligt gennemføre test, både af de medvirkende og de filmarbejdere, som vi tager med os, og de lokale der kommer ind på produktionen, siger Freddy Neumann, der tilføjer, at filmbranchen det seneste år har udarbejdet nye trygheds- og sikkerhedsstandarter grundet covid-19.

Blandt de syv jobopslag var der netop en sygeplejerske til dette formål, og derudover er der også ansat rengøringspersonale.

Som arbejdsplads er filmholdet desuden undtaget forsamlingsforbuddet på fem.

Esbjerg

Udvalg vrager planer for 180 meter høje møller i Tjæreborg Enge: Byråd skal dog træffe den endelige beslutning