Annonce
Kolding

800 borgere fik et stik på den hidtil travleste dag

Grethe Møller fra Kolding var en af de borgere, der lagde skulder til, da vaccinationscentret fredag gennemførte en såkaldt stresstest. Det var en dag, hvor der blev skruet op for antallet af vaccinationer for at forberede sig på en fremtid, hvor der ikke er mangel på vacciner mod corona.  Foto: Søren Gylling
Vaccination på Gejlhavegård forbereder sig på at kunne skrue markant op for antallet af vaccinationer.

Kolding: Hidtil har 588 været det højeste antal borgere, der på samme dag har lagt skulder til et stik i Region Syddanmarks vaccinationscenter på Gejlhavegård, men fredag blev der trykket lidt hårdere på speederen, for her skulle 795 vaccineres.

En smilende Tina Horne i gul overtræksdragt står lige inden for døren og byder velkommen. Hun er ansat i Fredericia Kommune og er på Gejlhavegård, fordi flere af de ældre, der skal vaccineres i dag, kommer fra Fredericia. Her er også medarbejdere fra Kolding Kommunes ældrepleje og frivillige fra Røde Kors.

- Vi er rigtig glade for, at de kan hjælpe med at guide borgerne rundt, siger driftsleder Peter Ivan Andersen.

At der skrues op for antallet af vaccinationer en enkelt dag, er en såkaldt stresstest. Målet er at finde fejl og ting, man kan lære af, inden manglen på vacciner er overstået og speederen kan trykkes i bund. Vaccinationscentret i Kolding en maksimal kapacitet  på 2000 vaccinationer om dagen.

Annonce

P-plads og ekstra computer

JydskeVestkysten besøger vaccinationscentret lige inden middag, og det står klart, at der blandt andet skal arbejdes med parkering.

Driftschef Peter Ivan Andersen fortalte fredag formiddag, at vaccinationscentret på Gejlhavegård havde lært af dagen med stresstest, hvor antallet af vaccinationer blev sat op. Allerede om formiddagen blev der sat en ekstra computer op ved indgangen for at undgå en flaskehals, hvor borgerne bliver registreret, når de kommer ind. Foto: Søren Gylling

-  I dag har vi Hjemmeværnet til at hjælpe os med at dirigere trafikken. Og det er nødvendigt. Det dage, hvor hjemmeværnet ikke har været her, har der ind imellem været kaotiske tilstande, fordi vi alle sammen vil have den første parkeringsplads, der ligger tættest på indgangsdøren, og det kan vi ikke allesammen få. Jeg tror, at vi vil prøve at udvide parkeringspladsen. Vi har et parkeringsmøde med Kolding Kommune i eftermiddag, og her vil vi kigge på, om der er noget, vi kan gøre bedre, forklarer driftslederen.

En ting er der allerede blevet ændret på.

- Vi har allerede sat en ekstra computer op ved indgangen, hvor man bliver registreret. Det er sket for at undgå, at her opstår en flaskehals, siger Peter Ivan Andersen.

Over hele landet bliver der holdt stresstest.

- Der kommer også en national evaluering på dagen. Vi bruger alle det samme it-system, og dagen kan være med til at pege på, om systemet bliver udfordret, når der kommer ekstra pres på. Vi kigger også på vores arbejdsgange, for vi skal have så meget ud af den her generalprøve, som vi overhovedet kan få.

Annonce

Hurtigt overstået

84-årige Grethe Møller er en af de 795 borgere, der skal vaccineres.

- Det generer mig ikke, og jeg var ikke i tvivl om, at jeg skulle sige ja tak til vaccine. Jeg har en søn, der er læge, og han sagde: "Det skal du mor", siger hun og griner.

Social- og sundhedsassistent Peter Rasmussen skal give hende stikket. Han spørger, om hun tidligere har været allergisk over for medicin.

Og hun spørger til gengæld ham, hvilken vaccine hun får. Det er Pfizer/BioNTech, der skulle være 94 procent sikker, så den er hun godt tilfreds med.

Hun får også en lille rød huskeseddel, hvor tidspunktet for vaccinationen står på. Den kan hun bruge, så hun ved, hvornår hun må tage hjem igen. Hun skal blive et kvarter i et venterum, så hun kan få hjælp, hvis hun mod forventning skulle blive dårlig.

Grethe Møller er godt tilfreds med sin vaccination.

- Der var bare et lille prik, og det var hurtigt overstået, siger hun.

Vaccinationscentret på Gejlhavegård blev fredag stresstestet vaccinationscentret. Det sker som en forberedelse til, at der snart skal skrues markant op for antallet af vaccinationer. Foto: Søren Gylling
Allerede i løbet af formiddagen kom en ekstra computer op ved indgangen i vaccinationscentret på Gejlhavegård. Her bliver de mænd og kvinder, der skal vaccineres registreret, og den ekstra computer er med til at forebygge flaskehalse.  Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Her er anklageskriftet fra slumlejren: Kurt Beier scorede over fire millioner på slaveløn til udenlandske chauffører

Sydjylland For abonnenter

Regeringen vil tvinge tyske præster til at oversætte deres prædikener: - Det ville være en disrespekt uden lige

Annonce