x
Annonce
Vejen

81 elever deltog i Come Together-fest

Come Together-fest på Højmarkskolen i Holsted. Foto: Marisa Holm Schwartz

HOLSTED: Højmarkskolen i Holsted har endnu engang lagt lokaler til en vellykket Come Together fest fredag den 17. januar 2020. Denne gang for 3.-4. klasse. 81 feststemte børn fra Føvling, Glejbjerg og Højmarkskolen deltog. Formålet med festen er, at eleverne lærer hinanden at kende inden de i 7 kl. sammenlægges på skolen.

- Vi kan se både på festen, at børnene knytter bånd de tre skoler imellem, hvilket er skønt at se. Holsteds lokale DJ Allan Staal spillede op til dans og dansegulvet blev flittigt brugt. Der blev danset både boogie woogie og limbo til meget morskab for både børn og voksne. Selfieboden blev flittigt brugt af børnene, som hyggede sig med at tage en masse skøre billeder, fortæller forældre Marisa Holm Schwartz.

- I baren havde de frivillige forældre travlt med at servicere børnene med slushice, slik, popcorn, sodavand og knæklys. En af eleverne, Signe Korntved, fejrede sin 10 års-fødselsdag sammen med de 80 andre unge mennesker, og midt på aftenen blev hendes klassekammerater hevet op til mikrofonen, og resten af gæsterne stod i en cirkel omkring Signe på dansegulvet og sang fødselsdagssang for fødselsdagsbarnet.

- Arrangementet kan slet ikke lade sig gøre, hvis ikke der er frivillige forældre, der bakker op om initiativet og melder sig på banen til at hjælpe på selve aftenen.

De fire arrangører, Ann Kristine Ottesen, Pia Korntved, Maria Grønkjær og Marisa Holm Schwartz, er yderst tilfredse med arrangementet. De vil også gerne sige tusind tak til vores sponsorer Michael Hansen, Hovborg, for slik og Thommas Jensen, Føvling, der kom med sodavand.

Næste fest bliver fredag den 27. marts, hvor det er 5.-6. klasse, der inviteres op til dans.

Come Together-fest på Højmarkskolen i Holsted. Foto: Marisa Holm Schwartz
Come Together-fest på Højmarkskolen i Holsted. Foto: Marisa Holm Schwartz
Come Together-fest på Højmarkskolen i Holsted. Foto: Marisa Holm Schwartz
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Folkets opråb er blevet hørt: Genbrugspladserne genåbner på tirsdag

Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Danmark

Liveblog: Kina advarer om mulig ny bølge af coronavirus

Erhverv

Direktør i vækstfirma er bekymret for at krisen trækker ud: Frygter en halvering af omsætningen

Annonce