Annonce
Billund

850.000 kroner på vej ud til de frivillige: Mange små foreninger er tilgodeset

Anne Eriksen, formand for Frivilligcenter Billund, kan glæde sig over, at frivilligcentret traditionen tro har fået det største beløb, 70.000 kroner, til arbejde med udsatte unge. Arkivfoto: Martin Ravn
Årets paragraf 18-midler til de frivillige, sociale foreninger er fordelt. Mange får mindre, end de har søgt om, men de fleste får lidt.
Annonce

Billund Kommune: Knap 850.000 kroner er på vej ud for at arbejde hos de frivillige, sociale foreninger i Billund Kommune. Politikerne i voksenudvalget har sagt god for den måde, som frivilligrådet har valgt at fordele årets paragraf 18-midler på.

Frivilligrådet har haft knap 850.000 kroner at dele ud af og har modtaget ansøgninger for knap 1,5 millioner kroner. Formand Gurli Hansen forudså, at det ville give en del debat i frivilligrådet, at hendes hjerte især brænder for de små foreninger. Det kom til at stemme.

Resultatet er dog blevet, at en lang række små foreninger er blevet tilgodeset med beløb helt ned til 1.500 kroner. Til gengæld har stort set alle fået støtte, for de allerflestes vedkommende dog mindre, end de havde søgt om. Det gælder for eksempel Nørklerne i Sdr. Omme, der havde søgt om 4.000 kroner og får 3.000.

- Det er lidt usædvanligt, at de fleste foreninger har fået noget. Vi diskuterede da også støtten til de små foreninger en del, siger Gurli Hansen.

Paragraf 18-midlerne

Paragraf 18-midlerne er en pulje, som kommunerne ifølge loven skal stille til rådighed for de frivillige sociale foreninger.

Foreninger, netværk eller frivilliggrupper, som ønsker at udføre frivilligt socialt arbejde til gavn for borgere i Billund Kommune, kan søge om penge fra puljen, der deles ud en gang om året.

Annonce

Massiv støtte til udsatte

Udsatte børn og familier kan i år se frem til, at der kan blive gjort noget for dem: Frivilligcenter Billund er traditionen tro den største aftager, 70.000 kroner, der skal bruges i arbejdet med udsatte børn og unge.

Café Jydepotten er blevet tilgodeset med 45.000 kroner til "overlevelsesposer" og gratis eller billige måltider til udsatte børnefamilier, psykisk syge og andre socialt isolerede borgere.

Red Barnet får 25.000 kroner, blandt andet til familieoplevelsesklubben, der tager udsatte børn med på ture.

Annonce

Tre fik nej

Kun tre foreninger har fået nej til deres ansøgning.

Det er Café Kilden, der havde søgt om 14.000 kroner til et alkoholfrit mødested for unge: Café Kilden havde søgt om huslejestøtte, men det gives paragraf 18-midler ikke til.

Heller ikke Billund Idrætsforenings ældreidræt fik de 7.000 kroner, foreningen har søgt til kørsel til en instruktør, der kommer fra Horsens. Foreningen opfordres til at finde en lokal instruktør.

Der var også afslag til Frejacentret, som hjælper ofre for seksuelle krænkelser. Afslaget skyldes, at Frejacentret, der har til huse i Esbjerg, i ansøgningen ikke har redegjort for målgruppen i Billund Kommune.

Det er økonomiudvalget, der i næste uge skal endeligt godkende fordelingen af de knap 850.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce