Annonce
Mærkedage

85 år: Anna Hansen

Anna Hansen, Storegade 35 E, Bredebro, fylder 85 år torsdag 12. december.

Anna Hansen er født og opvokset i Mjolden, og er ud af en søskendeflok på ti.

Hun blev medhjælpende hustru på sin og mandens ejendom på Gallehøj i Ballum, som de afhændede i 1992 for at flytte på aftægt, først i Ballum og dernæst på Sct. Hansvej i Bredebro.

Her havde de et aktivt pensionistliv med rejser, kor, kortspil, dans og SOS møder (sild og snaps).

I 2003 havde Anna Hansen den store sorg at miste sin mand ganske uventet, men med sit lyse sind og gode humør holdt hun fast i flere ting, og var i en lang årrække formand for Bredebro pensionistforening, en gerning som hun overtog efter sin mands død.

Anna Hansen deltog i utallige rejser, hvor hun lavede underholdning og sjov i bussen, som mange sikkert husker.

Anna Hansen er flyttet til Storegade, hvor aktiviteterne er skruet lidt ned, men hun er stadig flittig med strikkepinde, kniplepinde og syning for andre.

Hun nyder stadig kortspil med vennerne og følger gerne med i børnebørns liv og færden, plus de fem små oldebørn der er kommet til siden hun blev 80 år. Efterhånden er hun blevet helt ferm til at sms'e og ekspert i forkortelser.

Hun kommer ofte på Hjørnegården hvor hun læser op, synger og spiller spil med beboerne - det er til gensidig glæde.

Hun har tre børn i henholdsvis Løgumkloster, Sejerslev og Tønder.

Dagen fejres med familie og venner på Den gamle Kro i Bredebro.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce