Annonce
Haderslev

87-årige Margit i kørestol ventede to timer i vaccinekø og frøs - lørdag skrues der op for varmen

Preben er nyretransplanteret og derfor i risikogruppen hvis han skulle blive smittet med Covid-19. Han blev fredag på Nyremedicinsk Afdeling på Holstebro Sygehus vaccineret mod corona. Foto: Morten Stricker
Fredag blev 145 borgere og 13 frontmedarbejdere vaccineret mod corona i Gram Fritidscenter. For nogle af de fremmødte trak vaccinationen ud, fordi der opstod flaskehalse. Dem arbejdes der med, inden knapt 200 borgere lørdag skal vaccineres i Haderslev Idrætscenter.

GRAM: Fredag skulle 145 af kommunens mest sårbare borgere vaccineres mod corona i Gram Idrætscenter, og det blev de. Der var tale om borgere over 65 år, som modtager personlig pleje og praktisk hjælp, heriblandt 87-årige Margit Mikkelsen, der sidder i kørestol. For hende blev vaccinen dog en kold omgang, fortæller hendes mand, Peter Mikkelsen, der fylder 89 år i næste måned:

- Min kone blev hentet af Flextrafik klokken ni i morges, og hun var hjemme igen klokken 12. Hun ventede i næsten to timer, og det betød, at hun var gennemkold, da hun kom hjem, så hun kom straks ind og ligge i sengen for at få varmen. Hun er bange for, at hun nu igen har fået blærebetændelse, det har hun haft mange gange. Der er altså noget, de skal have styr på, fordi mange af dem, der vaccineres i denne bølge kan ikke noget selv, og har brug for hjælp til det hele.

Annonce

Bedre forberedt

Rolf Dalsgaard Johansen, der er direktør for voksen- og sundhedsservice medgiver, at der er plads til forbedringer.

- Overordnet set kom vi i mål med det der var missionen: At få vaccineret knapt 150 borgere, som skulle have hjælp til at komme frem til vaccinationsstedet. Det er korrekt, at vi i dagens løb stødte på forskellige flaskehalse, men det er heldigvis alle sammen nogle, vi kan gøre noget ved inden lørdagens vaccinationer, og det fik vi aftalt sidst på eftermiddagen (fredag, red.), og vi er derfor endnu bedre forberedt, siger sundhedsdirektøren.


Overordnet set kom vi i mål med det der var missionen: At få vaccineret knapt 150 borgere, som skulle have hjælp til at komme frem til vaccinationsstedet. Det er korrekt, at vi i dagens løb stødte på forskellige flaskehalse, men det er heldigvis alle sammen nogle, vi kan gøre noget ved inden lørdagens vaccinationer, og det fik vi aftalt sidst på eftermiddagen (fredag, red.), og vi er derfor endnu bedre forberedt

Rolf Dalsgaard Johansen


Vojens Taxa Service, VTS, som stod for en del af trafikken, klarede ifølge Rolf Dalsgaard Johansen sin opgave rigtig flot, men der opstod flaskehalse i løbet af dagen, men det arbejder VTS på at løse inden morgendagens vaccinationer. Men også i hallen var der udfordringer.

- Vi løb tør for ekstra plastre og mundbind, og der blev også et større behov for spande til at putte de brugte sprøjter i. Det største problem var dog, at der ikke helt var sygeplejersker nok fra regionen til at trække vaccinen op i sprøjterne, og det forsinkede processen. I morgen (lørdag, red.) og søndag supplerer vi derfor med nogle af vores egne sygeplejersker. Dertil har vi sørget for at give hjemmeplejen besked om, at borgere skal have godt med tøj på, fordi ventetid kan ikke undgås. Sidst men ikke mindst: Så sørger vi for at skrue op for varmen i hallen, uddyber Rolf Dalsgaard Johansen.

Det er også nødvendigt, hvis man spørger Peter Mikkelsen.

- Altså sådan en som mig, jeg kan sagtens klare, at det er lidt køligt, fordi jeg kan rejse mig og gå lidt rundt, det kan en som min kone ikke, hun sidder jo bare stille i kørestolen, forklarer Peter Mikkelsen, der først skal vaccineres i bølge tre.

Annonce

Alt vaccine bruges

Lørdag skal 194 borgere vaccineres i Haderslev Idrætscenter, og søndag skal 194 vaccineres i Vojens-hallerne. De pågældende borgere har fået besked om vaccinationen, og man skal derfor ikke selv kontakte kommunen.

I Gram var der også 13 frontmedarbejdere, der blev vaccineret, og det var fordi, der var lidt vaccine til overs, da de indkaldte borgere var blevet vaccineret:

- Vaccinen kan ikke gemmes, derfor havde vi aftalt, at der var medarbejdere, der ville lægge arm til, hvis der var vaccine til overs, siger sundhedsdirektøren og tilføjer:

- Når man tænker på, hvor hurtigt vi har skulle sætte alt dette op, så er det godt, at vi kom i mål, og så er det godt, vi har mulighed for at rette det der skal rettes. Samtidig bliver jeg altså også rigtig taknemmelig for alle de frivillige der hjalp til under dagens vaccinationer. De spillede en stor rolle, og det kommer de også til lørdag og søndag.

Kort om vaccination bølge to

Tirsdag aften fik Haderslev Kommune besked om, at den skulle bistå Sygehus Sønderjylland i at oprette tre midlertidige vaccinationssteder med henblik på at få vaccineret borgere i gruppe to: Borgere over 65 år i eget hjem, som modtager personlig pleje og praktisk hjælp. Fredag blev 145 borgere i denne gruppe vaccineret i Gram Fritidscenter, lørdag vaccineres 194 borgere i Haderslev Idrætscenter og søndag 194 borgere i Vojens-hallerne.

Politisk arbejdes der dog på at få oprettet et blivende vaccinationssted i Haderslev, fordi det for nogle borgere kan blive uoverskueligt at skulle til en af nabobyerne for at få vaccinen, og det er vigtigt, at flest mulige borgere vaccineres for bedst mulig effekt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Restauratør kæmper for at få varer hjem, mens bookingerne vælter ind: - Bare mens vi har talt sammen, har jeg fået ti opringninger

Erhverv For abonnenter

28-årige Linette er chef for område med 260 medarbejdere i Sydbank: - Jeg har flere gange oplevet, at folk tror, jeg er assistenten

Haderslev

Fratelli: - Det stikker helt af

Kolding

Værtshusejer tvivler på genåbning onsdag: Jeg kan ikke se hvordan det skal fungere

Annonce