Annonce
Erhverv

87 boliger i Kolding er solgt til fond for trecifret millionbeløb

En boligfond har købt 87 boliger i Drejens for et ukendt trecifret millionbeløb. Fonden investerer i udlejningsboliger i hele landet, hvor de vurderer, at der vil være vækst i indbyggertallet. Boligerne ligger på Samsøvej, Langøvej og Farøvej Foto. Colliers
Boligfond, der har investeret for samlet 1,2 milliarder kroner i danske boliger, har købt 87 boliger i Kolding, som er med på listen over "vækstområder", lyder det fra forvalteren af boligfonden.
Annonce

Kolding: 87 udlejningsboliger i Drejens er solgt til en dansk boligfond kort før jul. Det er Lillebælt Gruppen, som har base i Middelfart, der har opført udlejningsboligerne, og nu har solgt dem videre til en boligfond.

Fonden investerer i boliger i hele landet, fortæller Erik Andersen, der er fund manager i selskabet Alternative Equity Partners. Selskabet tilbyder investeringsmuligheder for formuende investorer. Alternative Equity Partners forvalter boligfonden, AEP Bolig + I, for en række danske investorer.

- Fondens formål er at investere i nye eller nyere boligejendomme i vækstområder i hele landet. Fokus er på almindelige boliger til almindelige mennesker. Det er boliger, der kan betales af folk med normale indkomster. Det betyder også, at vi ikke kigger på det centrale af København og Aarhus, siger Erik Andersen.

Annonce

Adgang til terrasse

Det er danske investorer, der har skudt penge ind i fonden, og målsætningen er at holde investeringen i minimum syv år. Investorerne har indskudt cirka 350 millioner kroner i boligfonden, og med realkreditlån er der en samlet investeringskapacitet på 1,2 milliarder kroner. Tidligere har boligfonden investeret i boliger i blandt andet Valby, Risskov, Solrød og Helsingør.

- Når vi investerer, så fokuserer vi på, om der er et befolkningsgrundlag nu og i fremtiden. Her kigger vi på statistik fra blandt andet Danmarks Statistik og kommunens egen fremskrivning, og vi ser en vækst i indbyggertallet i de områder, hvor vi går ind. Derudover kan vi godt lide, at det er nye ejendomme, men samtidig må der godt være lidt historik på udlejningen. Vi skal ikke være de dumme københavnere, som nu skal erobre Jylland, siger Erik Andersen og fortsætter:

- Det er nogle gode familieboliger i et virkelig godt område. Lejere vil gerne have adgang til natur og en lille terrasse, hvor de kan stille en grill. Det er også et vigtig parameter for, at det var en god investeringsmulighed, siger Erik Andersen.

Annonce

Mange store handler

Boligerne, der ligger på Farøvej, Langøvej og Samsøvej, er overdraget fuldt udlejet, og de sidste blev færdigbygget og afleveret til lejerne i midten af december. Det samlede areal er på cirka 8.700 kvadratmeter og udbudsprisen var 177 millioner kroner, men handelsprisen holder parterne for sig selv.

Der er tale om en stor handel, når det kommer til udlejningsboliger, lyder det fra erhvervsmægler Colliers, der har formidlet salget, og generelt har 2020 været et travlt år, lyder det fra René Neesgaard, der er partner og direktør for Colliers’ kontor i Vejle, der dækker Trekantområdet og Syddanmark:

- Det har været et år, som trods store omvæltninger i samfundet har medført usædvanligt mange handler, både små som store, og rekordmange med en volumen på mere end 100 millioner kroner,” siger René Neesgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce