Annonce
Tarm

9. december-nissen: - Jeg kan lide at holde gang i gryden

Hvem kan denne nisse være? Foto: Poul Osmundsen
Dagens nisse lever af at fremstille produkter til byggeindustrien, trafiksektoren og til landbruget. Hver dag indtil jul kan du gætte på, hvem der gemmer sig bag nissemasken.
Annonce
Karsten Sandal.

Hvor bor du?

I Ølstrup; vi byggede et hus for ti år siden, og vi er glade for at bo her.

Beskriv udsigten fra din hoveddør?

Jeg kigger over i min kompagnons have; han bor lige over for mig.

Hvad arbejder du med?

Nu skal jeg jo helst ikke afsløre for meget, så jeg vil sige, at vi lever af at fremstille produkter til byggeindustrien, trafiksektoren og til landbruget.

Hvor mange timer om ugen arbejder du?

En 50-60 timer. Jeg arbejder dog ikke i weekenden; jeg prøver at begrænse mig til mandag-fredag.

Hvad spiser du juleaften?

And og risalamande. Det er en familietradition, som jeg er vokset op med.

Hvad kan gøre dig helt glad i låget?

Når der er noget, der lykkes.

Hvordan vil andre beskrive dig?

Det ved jeg ikke rigtig... Var det for en del år siden, ville der nok være nogen, der sagde noget mindre pænt om mig. I dag er jeg nok blevet lidt mere "rund". Jeg tror, de fleste vil sige, at jeg er ikke kedelig. Jeg er i alt fald sen til at gå hjem, når der er fest! Og så vil folk nok også sige, at jeg er god til at få ting til at ske. Jeg kan lide at holde "gang i gryden".

Hvad ved folk ikke om dig?

Der er nok mange, der ikke ved, hvor meget af en hjemmefødning jeg er. Jeg er født i Ølstrup, og bortset fra to år, da jeg var på Brejninggaard Efterskole, har jeg boet her hele mit liv.

Hvad glæder du dig mest til i det nye år?

Det, der virkelig glæder mig, er, at i 2020 skal vi ikke bygge en ny fabrik på Sjælland! Det har vi gjort i 2018 og 2019, og den har taget en masse tid, både at bygge og køre ind. Jeg glæder mig over, at i 2020 skal vi bare holde niveauet.

SE ALLE DAGENS NISSER - OG HVEM DAGENS NISSE VAR - HER

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Tre brandværn rykkede ud til Tingvejen

Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Annonce