Annonce
Trekantområdet

9. klasse-elever hjælper til: Frivillige holder julefest for udsatte

For tredje år i træk giver friske, unge mennesker fra 9. årgang på Kirstinebjergskolen afd. Havepladsvej en hånd med, når der skal pyntes op til julefest for socialt udsatte - og når der skal ryddes op dagen derpå. Caroline Nielsen, Julie Gandø, Sigrid Terkelsen, Thor Jensen, Mads Ravnskjær og Nicklas Damsgaard glæder sig til at gøre deres til, at de 109 borgere får en god jul i Det Bruunske Pakhus. Foto: Lene Dalsgaard Nielsdatter
Uden frivillige kunne Frivilligcenter Fredericia ikke holde jul for de 109 socialt udsatte borgere, der holder juleaften i Det Bruunske Pakhus. Elever fra Kirstinebjergskolens 9.NA og deres lærer er blandt de frivillige.
Annonce

Fredericia: - Alle fortjener en god jul!

Så kort og kontant lyder Mads Ravnskjærs svar på, hvorfor han sammen med fem klassekammerater fra Kirstinebjergskolen har valgt at bruge nogle timer af juleferien på at pynte til jul i Det Bruunske Pakhus, hvor Frivilligcenter Fredericia holder juleaften for socialt udsatte borgere. I år er 109 borgere tilmeldt julefesten, hvilket er 12 flere end sidste år.

Det er 16. år, at Frivilligcenter Fredericia inviterer byens socialt udsatte borgere til julefest. En fest, som frivilligcenterets leder, Louis Lindholm, ikke ville kunne invitere til, hvis det ikke var for de mange frivillige, der giver en hånd med både før, under og efter juleaften. Udover den faste stab af frivillige har elever fra 9.årgang på Kirstinebjergskolen afdeling Havepladsvej de sidste tre år hjulpet med at pynte juletræ og stille borde op den 23. december og med oprydning juledag.

- Det er en stor hjælp, når friske, unge mennesker kommer og giver en hånd med. Borde og stole bliver hurtigt sat op og taget ned. Og juletræet bliver pyntet i løbet af ingen tid, siger Louis Lindholm, der sætter stor pris på al den frivillige hjælp, han får til julefesten.

Leder af Frivilligcenter Fredericia, Louis Lindholm, har dagligt haft besøg af glade givere - privat personer, der lige har købt en ekstra julegave eller to, som de donerer til de 109 borgere, der i år er tilmeldt julefesten for socialt udsatte borgere, som frivilligcentret holder. Loger, fonde samt nogle af byens butikker og virksomheder har doneret penge til ænder, flæskesteg, risalamande og mandelgave. Foto: Lene Dalsgaard Nielsdatter
Annonce

Sammen om at gøre godt

I år kommer Mads Ravnskjær og fem af hans kammerater fra 9.NA på Kirstinebjergskolen afdeling Havepladsvej og giver en frivillig hånd med sammen med deres engelsklærer, Katrine Damkier, som de sidste tre år har fået elever til at gøre deres for, at der bliver holdt fest for byens udsatte borgere.

- Jeg kommer og hjælper, fordi jeg skal ikke noget andet. Så kan jeg lige så godt hjælpe, siger Sigrid Terkelsen og Caroline Nielsen supplerer:

- Jeg tænkte, at det kunne være hyggeligt at bruge tid sammen med nogen fra klassen på en anden måde og samtidig gøre noget godt for andre.

At hjælpe andre uden at få penge for deres indsats har tre af de seks frivillige elever erfaring med. To af de unge gutter har undervist elever fra 4. og 5. årgang i Videnskabsklubben, mens Julie Gandø har hjulpet til i Tøjhuset og på Smuk Fest, hvor hun blandt andet samler telte ind til hjemløse. Flere af dem har også doneret lidt af deres spareskillinger til velgørende formål eller direkte til hjemløse.

Annonce

Seks meter flæskesteg

Lærer Katrine Damkier, der motiverer eleverne til det frivillige arbejde, tager selv med eleverne både den 23. og 25. december. Hun har haft julearrangementet som et led af et større projekt med 9.årgang.

- I 8. klasse bruger eleverne en masse tid og krudt på at samle penge ind til deres lejrtur. Den tid og det engagement vil jeg gerne motivere dem til at bruge på at gøre noget for andre. Mange af eleverne er ikke klar over, at der er behov for frivillig hjælp i et samfund som det danske, siger Katrine Damkier, der synes, det er både godt og skidt, at der bliver holdt fest for 109 borgere.

- Det er skidt, at der er så mange, der har behov for sådan en julefest - men hvor er det dejligt, at der bliver holdt jul for dem.

De 109 julegæster kan ud over de mange frivillige takke loger, fonde og nogle af byens butikker og virksomheder for de 14-16 ænder og 3-4 gange halvanden meter flæskesteg, der skal på bordet til julefesten. Og de mange privatpersoner, der i løbet af december har været forbi Frivilligcenter Fredericias kontor i Vendergade med pakker til de mange gæster. Alle får mindst én julegave hver, tør Louis Lindholm godt love.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Annonce