Annonce
Aabenraa

90 år: Overlægen holder sig i gang

Jørgen Juul, 90 år tirsdag 24. november, holder sig i gang, og det bliver blandt andet til masser af gåture. Privatfoto
Pensioneret overlæge Jørgen Juul, Aabenraa, må dele festlighederne i anledning af sin runde dag op i små bidder.
Annonce

Tirsdag 24. november fylder forhenværende overlæge Jørgen Juul, Vingelhøjvej i Hostrupskov ved Aabenraa, 90 år.

Det skulle have været fejret med stor fest på badehotel, men som med alt andet i denne tid er det aflyst.

Nok fylder Jørgen 90, men han holder sig stadig aktiv både fysisk og mentalt. Det bliver til jævnlige gåture i skoven, og han følger stort set samtlige nyhedsudsendelser på tv og læser flere aviser dagligt. Hans store interesse er den klassiske musik, som er et område, han ikke bare nyder, men også til stadighed udforsker.

Da corona ramte landet i foråret, valgte Jørgen at købe en ny bil, som han og Grete har nydt at køre ture rundt i Sønderjylland i, en af de fornøjelser man heldigvis stadig kan have.

Jørgen Juul kom til Aabenraa med familien i 1970, hvor han tiltrådte som medicinsk overlæge på Aabenraa Sygehus, på en tid hvor der kun var én medicinsk overlæge på hele sygehuset. Inden da havde datidens turnusordning i lægeuddannelsen ført familien rundt i landet, fra Odense til Aalborg og Vejle og tilbage til Odense igen.

Som nyslået overlæge kunne Jørgen og familien nu slå sig ned i Aabenraa, og selvom Jørgen Juul allerede i 1975 flyttede arbejdet til Sønderborg Sygehus, blev familien boende i Hostrupskov, hvor Grete og Jørgen stadig bor.

De tre døtre er for længst fløjet fra reden og har forøget familien med 7 børnebørn, 3 oldebørn og et fjerde oldebarn på vej.

Jørgen Juul var ansvarlig for at etablere en dialyseafdeling på Sønderborg sygehus. De sidste år af sin karriere var han geriatrisk overlæge. Officielt blev han pensioneret i 1994. Men også dengang var det svært at tiltrække læger til Sønderjylland, og han fortsatte derfor i adskillige genansættelser på konsulentbasis på sygehuset i Sønderborg indtil 2005, hvor han som 75-årig syntes, det var tid at trække sig endegyldigt tilbage. Det gav tid til en pensionisttilværelse med korsang, koncerter, rejser og familiebesøg.

Familiebesøg bliver det også til omkring 90-årsdagen, selvom den må fejres ad omgange med små familiemiddage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Danmark

Jesper Petersen bliver ny statsrevisor

Annonce