Annonce
Sport

90 gyldne sekunder hjælper Manchester City til sejr

Ian Kingston/Ritzau Scanpix
På to mål i slutningen af første halvleg vandt Manchester City 2-0 ude over Crystal Palace.

Efter choknederlaget til Wolverhampton for to uger siden er Manchester City tilbage på sejrssporet i Premier League.

Lørdag aften vandt det forsvarende engelske mesterhold sikkert med 2-0 ude over Crystal Palace, der ellers har været en af sæsonens store positive overraskelser.

Med sejren er Citys afstand op til Liverpool på førstepladsen skrumpet til fem point, inden Liverpool søndag møder ærkerivalen Manchester United.

City-manager Josep Guardiola er kendt som en taktisk iværksætter, og lørdag var spanieren atter i det kreative hjørne, da han satte sin startopstilling.

Han havde nemlig valgt en opstilling uden naturlige centerforsvarsspillere. Citys trebackkæde bestod af den defensive midtbanespiller Fernandinho og de to backs João Cancelo og Benjamin Mendy. De centrale forsvarsspillere John Stones og Eric Garcia var henvist til bænken.

Taktikken virkede i den forstand, at kampbilledet var fuldstændig som forventet. Manchester City dominerede, og Crystal Palace var sjældent på bolden i særlig mange sekunder ad gangen.

Den største udfordring for Guardiola og City var, at Palace-keeper Wayne Hennessey stod en fremragende kamp.

Der skulle to gyldne øjeblikke til i slutningen af første halvleg, før det lykkedes at veksle overtaget på banen til et overtag på måltavlen.

Først scorede Gabriel Jesus med hovedet efter et perfekt indlæg fra Bernardo Silva.

Halvandet minut senere var oplægget endnu flottere, da Raheem Sterling i bedste Michael Laudrup-stil lobbede en fremstormende David Silva fri, og spanierens helflugter fordoblede føringen.

Foran 2-0 blev anden halvleg lidt af en energimæssig spareøvelse for Manchester City inden tirsdagens møde med Simon Kjær og Atalanta i Champions League.

Det lidt lavere tempo fik også Crystal Palace til at se ud som en mere ligeværdig modstander, og med et kvarter tilbage var hjemmeholdet yderst tæt på at reducere. Edersons klasseredning på stregen forhindrede Christian Benteke i at score.

I den anden ende fik Gabriel Jesus en verbal lussing af holdkammeraterne øjeblikket efter.

Alene med målmand Hennessey valgte han selvisk at sparke på mål i stedet for at trille bolden til Kevin De Bruyne, der var så fri, at han næppe kunne have brændt på et tomt mål.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce