Annonce
Esbjerg

900.000 kroner fra Esbjerg-fond sætter spare-politikerne under pres

Camilla Aae og folkene på varmestuen i Esbjerg venter spændt på spareforhandlingerne på Esbjerg Rådhus. En donation på 900.000 kroner til en gadesygeplejerske er tabt, hvis den spareramte Esbjerg Kommune siger nej til at spæde til med cirka en million kroner. Foto: Lars Stokbro
De hjemløse og narkomanernes gadesygeplejerske kan kun fortsætte, hvis kommunen spæder op med en million oven i stor donation fra Alice og Tage Sørensens Fond.

Esbjerg: Esbjergs eneste gadesygeplejerske har fået et kæmpe skulderklap af en af Esbjergs store fonde, Alice og Tage Sørensens Fond.

Fonden vil støtte med 900.000 kroner, så gadesygeplejerskens arbejde med at forbedre de hjemløse, narkomaner og andre udsattes helbred kan fortsætte.

- Vi er stolte og lykkelige over, at fonden kan se muligheder og potentiale i arbejdet, siger Camilla Aae, leder af Kirkens Korshærs Varmestue i Esbjerg.

Men det store beløb står og falder med, at Esbjerg Kommune vil bidrage med et lignende beløb - nemlig 976.000 kroner over fire år. Fondspengene kommer kun, hvis varmestuen kan gennemføre det fulde projekt.

- Det gør os ekstra spændte på, om det lykkes at få opbakning fra Esbjerg Kommune til det søgte tilskudsbeløb, skriver Camilla Aae på varmestuens Facebookside.

Annonce

Alt eller intet

I det forslag til budget, som politikerne arbejder med netop nu, har kommunens topfolk ikke afsat penge til gadesygeplejersken.

Hvis politikerne vælger at lukke pengekassen for Esbjergs første og eneste gadesygeplejerske, må hun stoppe sit arbejde ved årsskiftet.

Varmestuens leder håber, at en fælles indsats fra Kirkens Korshærs Varmestue, fondsmidlerne og Esbjerg Kommune ender med, at sygeplejerskens arbejde kan fortsætte.

Sygeplejersken startede i september 2018, og hun har blandt andet været med til at bringe fire narkomaner tilbage til livet efter overdosis, hun begrænser infektioner hos de udsatte, hjælper dem med aftaler hos læge, ved misbrugscentret, tandlæge og sygehuset og får dem i behandling for leverbetændelse og fixeskader.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Se billederne: Ribe centrum er oversvømmet

Leder For abonnenter

JV mener: Det har været et vildt og voldsomt regnvejr

Sigurd Barretts nyfortolkning af den sønderjyske kampsang "Det haver så nyligen regnet" har vakt en masse debat de seneste uger. I et velment, men forfejlet forsøg på at gøre den nutidig, kan den desværre læses som en historieløs hån mod de modige sønderjyder, der under svære betingelser kæmpede for danskheden i perioden 1864-1920. Værst er de forvrøvlede linjer om, at "frygt for andre har hersket på vor egn her, fremmedhad sprængte tillids bånd itu". Der har været en skarp kamp mellem dansk og tysk, men den har på begge sider været båret af fædrelandskærlighed, og alle implicerede har haft samme hjemegn, så hvor kommer fremmehadet ind i billedet? Men titlen på Sigurd Barretts version har dog vist sig at have en helt aktuel relevans: "Det har været et vildt og voldsomt regnvejr". For det har det helt bogstaveligt været i den seneste uges tid. Og det i en grad, så det vækker til eftertanke. Hvad kan vi som borgere gøre? Det voldsomme vejr er formentlig kommet for at blive. Nogle danske politikere prøver at bilde vælgerne ind, at vi kan afbøde konsekvenserne ved at gennemføre klimalovens mål om, at Danmark i 2030 udleder halvdelen af den CO2, der blev udledt i 1990. Men hverken klimaet i Danmark eller resten af verden vil blive påvirket af, om vi når målet eller ej. Dertil er vi en for lille plet på verdenskortet. Der skal flere årtiers global indsats til for, at vi kan gøre os håb om, at det gør noget mærkbart ved klimaforandringerne. Hvad vi som samfund skal gøre nu og i de kommende år, er at fortsætte med at investere i klimasikring. Det kan den enkelte borger også være nødt til at gøre. For vi må se i øjnene, at det kommer til at koste penge at forebygge skader forårsaget af regn og vind. Og så må vi bygge og bosætte os med sund fornuft. Der vil være steder, hvor det i fremtiden ikke er klogt at bo eller bygge, fordi risikoen for oversvømmelser bliver for stor, når det har været et vildt og voldsomt regnvejr.

Sønderborg

Regn og storm ved mindehøjtidelighed i Bøffelkobbel

Annonce