Annonce
Varde

95 år gammelt familiefirma i vækst solgt: Ny ejer vil udvide med endnu flere ansatte

Søn og far - Claus og Erik Pedersen - er stadig med i ejerskabet af Roust Træ, efter de har solgt. Men nu er de mindretalsaktionærer. Arkivfoto: Morten Nielsen
Det er stadig familien, der ejer de kæmpe bygninger, der huser Roust Træ. Men en større dansk trækoncern har opkøbt selve firmaet.

Roust: Pludselig opstod muligheden for et salg, og efter nogle år med økonomisk vækst valgte familien Pedersen at sælge Roust Træ, som har været i familiens eje siden 1925 i landsbyen  Roust øst for Varde.

Det er koncernen AH Wood Industries, der har købt Roust Træ og allerede har overtaget virksomheden med 130-135 ansatte. Danske AH Wood Industries ejede i forvejen Palsgaard Spær med fire afdelinger i Danmark, Lilleheden i Hirtshals og Papiruld Danmark i Hillerød.

Roust Træ har haft nogle gode år og sluttede 2019 med et overskud på mere end otte millioner kroner og en forbedring af egenkapitalen på mere end en million kroner - til 12,3 millioner kroner. De seneste nyheder fra Rost Træ har da også været, at fabrikken mangler ansatte.

Claus Pedersen, der var administrerende direktør og medejer af familiefirmaet Roust Træ, oplyser, at Roust Træ havde nået en størrelse, hvor familien mente, at der skulle tilføres kræfter ude fra, hvis det skulle vokse yderligere.

- Størrelsen havde nået det maksimale for, hvad vi selv kunne håndtere, siger Claus Pedersen.

Derfor har der været forhandlinger om et salg, og i juli begyndte det at gå stærkt. Overtagelsen fandt sted her i begyndelsen af september.

Annonce

Samarbejdede om en Netto

Claus Pedersen fortsætter som direktør i firmaet. Familien beholder også de store fabriksbygninger - 26.000 kvadratmeter er under tag - og lejer ud til den nye ejer.


Der blev bygget en bæredygtig Netto-butik, hvor Lilleheden og Roust Træ leverede byggematerialer. Der var en god synergi.

Holger C. Hansen, medejer af AH Wood Industries.


Desuden beholder familien sin tilknytning til Roust Træ som mindretalsaktionær:

- Vi har efter salget købt ti procent af aktierne i Roust Træ og Palsgaard Spær, siger Claus Pedersen, men han lægger ikke skjul på, at der bliver penge til overs til familiemedlemmerne efter salg og køb af aktier.

Roust Træ hed tidligere Roust Spær, men i de senere år har cirka 75 procent af produktionen omfattet elementer. Det er en væsentlig grund til, at AH Wood Industries har købt Roust Træ.

- Der blev bygget en bæredygtig Netto-butik, hvor Lilleheden og Roust Træ leverede byggematerialer. Der var en god synergi, siger Holger C. Hansen, som er medejer af AH Wood Industries.

Netto-butikken ligger i Horsens, og det var ved det byggeri,  AH Wood Industries for alvor blev interesseret i Roust Træ. Firmaet har et produkt på hylden, som passer godt til resten af sortimentet.

Annonce

Der er planer om at udvide

De ansatte fortsætter i Roust. Også Claus Pedersen, der nu har titel af direktør på fabriksanlægget i Roust.

Han er fjerde generation på Roust Træ, som begyndte som et tømrerfirma og senere blev til savværk. Erik Pedersen, som er Claus Pedersens far, etablerede fremstilling af spær, og i en årrække var firmaet kendt under navnet Roust Spær.

Købsprisen er ikke offentlig, oplyser AH Wood Industries.

Ejere i Lyngby og i Løgstør

  • Efter opkøbet af Roust Træ omsætter AH Industries for en halv milliard kroner om året.
  • Der cirka 400 ansatte.
  • Det er Holger C. Hansen i Lyngby og Asbjørn Berge i Løgstør, der ejer AH Industries.

Meningen er at udvide.

- Der skulle gerne være endnu flere ansatte i Roust om et år, siger Holger C. Hansen fra AH Wood Industries.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Tre smittede familier tæt på at lukke Esbjerg Gymnasium: Borgmester kræver anden model for nedlukning

Annonce