Annonce
Trekantområdet

80 børn får nødpasning: Men flere forældre bad om det

For at begrænse smitten mest muligt lukker alle skoler og daginstitutioner ned. Det er kun muligt at få nødpasning af 0-9 årige i særlige situationer. Billedet er fra Ullerup Bæk Skolen i Bredstrup-Pjedsted. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Forældre med et "nødvendigt og reelt behov" kunne søge om nødpasning af deres børn under de kommende to uges nedlukning af skoler og daginstitutioner. Ikke alle ønsker blev opfyldt, men generelt har forældre taget positivt mod tiltagene, lder det fra kontorchef.

Fredericia: 80 børn bliver i de kommende to uger nødpasset i kommunale institutioner i Fredericia.

- Interessen har været stor, fortæller kontorchef John Nyborg fra Børn & Unge-forvaltningen i Fredericia Kommune.

Annonce

Nødvendigt og vitalt behov

Efter corona-lukningen af skoler, daginstitutioner og dagplejere har Fredericia Kommune tilbudt nødpasning af børn mellem 0 og 9 år fra på mandag.

Men ikke alle har fået ønsket opfyldt. Forældrene skal have et ”nødvendigt og reelt behov" for at få passet deres børn, fx på grund af et job i sundhedssektoren, lød det på Fredericia Kommunes Facebook-side.

Ledere tog stilling lokalt

Allerede fredag havde de fleste fulgt opfordringen om at holde børn hjemme fra skoler og institutioner. Ifølge en oversigt fredag eftermiddag fra John Nyborg skal 96 børn i nødpasning i de kommunale institutioner i de kommende to uger: 44 børn i daginstitutioner og dagplejere samt 36 børn i sfo’erne.

Forældre skulle senest torsdag melde om behovet for nødpasning, hvorefter ledere i distrikterne og på skolerne tog stilling til, om det kunne lade sig gøre.

John Nyborg understreger, at det ikke kun er forældre med job i sundhedssektoren, som kan få nødpasning af deres børn.

- Det kan også være andre job, som er vitale at få udført. Det kan for eksempel også være renovationsfolk eller lønudbetalingsfolk, siger John Nyborg.

"Privatansatte kan ikke bare gå hjem"

Tvivlstilfælde er afgjort hos børn- og ungesekretariatet.

- Vi møder generelt en positiv indstilling, og mange borgere viser social ansvarlighed og samfundssind, siger John Nyborg.

På Fredericia Kommunes Facebook-tråd om nødpasningen er der mange spørgsmål fra forældrene. Flere er utilfredse med pasningsmulighederne. Det gælder for eksempel forældre, hvor kun den ene er i sundhedsvæsenet.

- Der er stadig folk i privat ansættelse, der ikke bare ”kan gå hjem”, lyder det i en Facebook-kommentarerne.

Til det siger kontorchef John Nyborg fra Børn- og Unge-sekretariatet:

- Vi har bedt vores personale spørge meget ind til behovet. For det er jo et nødberedskab, og vi vil gerne holde smitten så meget nede som overhovedet muligt.

Andre forældre ærgrer sig over, at de skal betale fuld pris for pasning, selvom der er lukket. Men her er ikke udsigt til at få pengene retur, lød meldingen torsdag fra børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil til TV2.

Ros til forældre og organisation

Borgmester Jacob Bjerregaard (S) er positivt overrasket over, at så få har behov for nødpasning, og at mange forældre siden onsdagens udmelding fra statsministeren har holdt deres børn hjemme.

- Forældrene tager samfundsansvar, de går forrest og beholder deres børn hjemme, siger Jacob Bjerregaard.

Og der er blevet arbejdet hårdt for at organisere den nødpasning, som fra mandag vil ske på 10 matrikler.

- Vores organisation, ledere og medarbejdere, har gjort et fantastisk stykke arbejde. De har på halvandet døgn løst denne store logistiske opgave, og det er jeg meget stolt over, siger borgmester Jacob Bjerregaard.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil

Johnny fulgte lysten til et anderledes hjem: En rund drøm af et hus

Kolding

Eleverne skulle have noget at stå op til: Skole gennemførte fuld skoledag i en måned under nedlukningen

Annonce