Annonce
Billund

97 medlemmer kommer fra Stenderup-Krogager: Men man kan jo ikke købe stemmer

Stephanie Storbank blev tirsdag aften valgt som Venstres spidskandidat. Hun bor i Stenderup-Krogager, som har fået mange nye medlemmer op til valget. Foto: Jacob Schultz
Venstre har op til valget af borgmesterkandidat fordoblet antallet af medlemmer. 97 kommer fra Stenderup-Krogager, hvor Stephanie Storbank bor.
Annonce

Stenderup-Krogager: 97 medlemmer af Venstre kommer fra Stenderup-Krogager, som derved har vist massiv opbakning til Stephanie Storbank, som tirsdag aften blev valgt som Venstres borgmesterkandidat til kommunalvalget næste år.

97 medlemmer i en landsby med 650 indbyggere er mange.

- Det er virkelig mange i forhold til, at Stenderup-Krogager er en lille by. Det viser, at man kan noget i de små byer i forhold til at stå sammen og bakke hinanden op, siger kommuneformand Anna Jakobsen, der også stillede op, men nu er tilbage i sit job som formand for Venstres kommuneforening.

Til sammenligning havde hele Grindsted by samt Stenderup-Krogager ved årsskiftet 147 medlemmer, et tal, der lige før valget af borgmesterkandidat var steget til knap 400.

Annonce

Betalte stemmer?

Med sine 267 stemmer fik Stephanie Storbank flere stemmer, end de tre andre kandidater til sammen.

Det gav på valgaftenen nogen murren i krogene og et rygte om, at hendes mand, Kenneth Storbank, har betalt for stribevis af Venstre-medlemskaber.

- Er det rigtigt? Har din mand betalt medlemskab af Venstre for en hel del af de nye medlemmer?

- Det rygte har vi også hørt. Det kan jeg garantere for, at han ikke har. Det afviser jeg blankt. Vi har ikke betalt nogen medlemskaber. Jeg er bekendt med, at der er nogle, der har sponsoreret medlemskaber herude. Det tror jeg er meget naturligt, når man er venner og familie, og jeg ved, at det er fuldkommen i orden i forhold til organisationen. Det må man gerne, siger Stephanie Storbank.

- Man kan jo ikke købe stemmer. Jeg er 100 procent sikker på, at folk har stemt på mig, fordi de synes, det skal være mig, tilføjer hun.


Man kan jo ikke købe stemmer. Jeg er 100 procent sikker på, at folk har stemt på mig, fordi de synes, det skal være mig.

Stephanie Storbank, borgmesterkandidat for Venstre i Billund Kommune


Annonce

Medlemskab fordoblet

Op mod valget har Venstre i Billund Kommune mere end fordoblet sit medlemstal, som nu er oppe på knap 700. Det er især i Grindsted, at vælgerne er kommet til. Her er antallet næsten tredoblet til knap 400. I Billund/Vorbasse er der kommet knap 100 nye medlemmer til, mens det i vælgerforeningerne i Filskov, Hejnsvig og Sdr. Omme er på niveau med før.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce