Annonce
Debat

A/S Religion står sammen

Annonce

Læserbrev: Nogle danske biskopper støtter deres religiøse kollegaer hos islam og jødedommen i at bevare retten til at fjerne deres kære drengebørns tissemænds forhud.

Det virker, som om de forskellige datterselskaber i A/S Religion føler, de må stå sammen om at bevare magten over deres overleverede og forældede ritualer. Og det er da også helt logisk og naturligt, eftersom disse religioner er en del af fortidens autoritære og udemokratiske tankegods.

Heldigvis er hverken de drenge eller piger, der på denne tid af året bekræfter deres forhold til folkekirkekristendommen, blevet omskåret. De nøjes med at lade sig konformere - af frygt for at komme til at stikke af fra deres kammerater, hvilket ikke just er et tegn på selvstændighed og antiautoritært sindelag, men snarere på frygt og følgagtighed - for ikke at tale om bestikkelighed.

Mange kristne mener, det skal være frivilligt at lade sig omskære, og at det først kan finde sted fra myndighedsalderen, 18 år. Det ville klæde disse kristne, hvis de også mente, at man først kan tage stilling til, om man vil konfirmeres, når man er blevet 18 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Statsministeriet indkalder til pressemøde om corona

Annonce