Annonce
Aabenraa

En læser undrer sig: Hvad sker der med rundkørslerne ved Rødekro?

Rundkørslerne ved Rødekro er stadig ikke færdige efter flere år, påpeger læser Hans Christian Barsøe. Foto: Claus Thorsted
En læser undrer sig over, hvornår rundkørslerne ved Rødekro bliver lavet færdig. JydskeVestkysten har spurgt borgmester Thomas Andresen.
Annonce

Rødekro: Hvorfor ser rundkørslerne ved Rødekro stadig ufærdige ud?

Det undrer læser Hans Christian Barsøe, som igennem JydskeVestkystens nye platform Aaben By har spurgt:

- "Lang transportvej" gennem selve rundkørslerne ved 70B Aabenraa N er nu igennem flere år stadig ikke færdigetableret - hvorfor?

Han henviser konkret til, at rundkørslerne tilbage i 2016 blev lavet om for at gøre det nemmere for store og meget tunge lastbiler, der fylder både i længden og i bredden - eksempelvis vindmølletransporter - at komme igennem. I den forbindelse blev der lavet en midlertidig passage over rundkørslernes midterøer.

Det gjorde samtidig, at de to skulpturer i rundkørslerne, ”Sammen bryder vi gennem” og ”Vi løfter i flok”, kom til at stå på en måde, kunstneren Hans Lembrecht Madsen nok ikke helt havde forestillet sig.

Aaben By

  • Aaben By er et projekt fra JydskeVestkysten i Aabenraa, som giver dig mulighed for at få indflydelse på de artikler, vi laver.
  • Skriv til os, hvis du har et spørgsmål til en af vores artikler, hvis du er nysgerrig efter et særligt emne, eller hvis du bare undrer dig over noget i din by eller kommune.
  • Vi besvarer mindst ét spørgsmål om ugen og giver også vores læsere mulighed for at stemme på de bedste forslag til emner, vi kan tage op.
  • Konkret finder du spørgeformularen under vores artikler på jv.dk eller på forsiden af jv.dk/aabenraa. Desuden kan du gå ind på redaktion.jv.dk/aabenby og stille dine spørgsmål. Her kan du også læse mere om projektet.
Annonce

Ligner en byggeplads

Dengang i 2016 blev det udlagt som en midlertidig løsning, men der ser altså stadig ud på samme måde. Borgmester Thomas Andresen (V) medgiver, at det ikke er videre kønt.

- Det ligner jo en byggeplads. Men indtil videre har vi været meget optaget af den nye motorvejstilslutning (som blev indviet i sidste uge ved Bodumvej/Rødekrovej, red.). Fra Vejdirektoratets side har man sagt, at man ikke ønskede, at vi gik i gang med ændringerne, før vejanlægget var færdig, forklarer han.

Annonce

Begyndelsen af 2020

Men nu skal der også snart ske noget, fortsætter borgmesteren.

- Vi er gået i gang med at få lavet et landskabsarkitektonisk forslag til, hvordan vi får dem gjort symmetriske igen og stadig beholder funktionaliteten. Der er ikke sat tidshorisont på, men mit bedste bud vil være, at der sker noget i begyndelsen af 2020. Vi anerkender, at det er en opgave, som kommunen er ansvarlig for, og at udgiften er vores, siger Thomas Andresen.

Faktisk tages der hul på drøftelserne ved næste møde i teknik- og miljøudvalget den 26. juni, oplyser borgmesteren.

- Der vil være de første, løselige skitser i forhold til det, der skal ske. Der er noget med funktionaliteten, der skal laves med forholdsvis kort varsel, men de mere gennemgribende ting kræver lidt flere penge, så det skal vi have med i budgetforhandlingerne, siger Thomas Andresen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce