Annonce
Aabenraa

En læser undrer sig: Hvad sker der med rundkørslerne ved Rødekro?

Rundkørslerne ved Rødekro er stadig ikke færdige efter flere år, påpeger læser Hans Christian Barsøe. Foto: Claus Thorsted
En læser undrer sig over, hvornår rundkørslerne ved Rødekro bliver lavet færdig. JydskeVestkysten har spurgt borgmester Thomas Andresen.

Rødekro: Hvorfor ser rundkørslerne ved Rødekro stadig ufærdige ud?

Det undrer læser Hans Christian Barsøe, som igennem JydskeVestkystens nye platform Aaben By har spurgt:

- "Lang transportvej" gennem selve rundkørslerne ved 70B Aabenraa N er nu igennem flere år stadig ikke færdigetableret - hvorfor?

Han henviser konkret til, at rundkørslerne tilbage i 2016 blev lavet om for at gøre det nemmere for store og meget tunge lastbiler, der fylder både i længden og i bredden - eksempelvis vindmølletransporter - at komme igennem. I den forbindelse blev der lavet en midlertidig passage over rundkørslernes midterøer.

Det gjorde samtidig, at de to skulpturer i rundkørslerne, ”Sammen bryder vi gennem” og ”Vi løfter i flok”, kom til at stå på en måde, kunstneren Hans Lembrecht Madsen nok ikke helt havde forestillet sig.

Annonce

Aaben By

  • Aaben By er et projekt fra JydskeVestkysten i Aabenraa, som giver dig mulighed for at få indflydelse på de artikler, vi laver.
  • Skriv til os, hvis du har et spørgsmål til en af vores artikler, hvis du er nysgerrig efter et særligt emne, eller hvis du bare undrer dig over noget i din by eller kommune.
  • Vi besvarer mindst ét spørgsmål om ugen og giver også vores læsere mulighed for at stemme på de bedste forslag til emner, vi kan tage op.
  • Konkret finder du spørgeformularen under vores artikler på jv.dk eller på forsiden af jv.dk/aabenraa. Desuden kan du gå ind på redaktion.jv.dk/aabenby og stille dine spørgsmål. Her kan du også læse mere om projektet.

Ligner en byggeplads

Dengang i 2016 blev det udlagt som en midlertidig løsning, men der ser altså stadig ud på samme måde. Borgmester Thomas Andresen (V) medgiver, at det ikke er videre kønt.

- Det ligner jo en byggeplads. Men indtil videre har vi været meget optaget af den nye motorvejstilslutning (som blev indviet i sidste uge ved Bodumvej/Rødekrovej, red.). Fra Vejdirektoratets side har man sagt, at man ikke ønskede, at vi gik i gang med ændringerne, før vejanlægget var færdig, forklarer han.

Begyndelsen af 2020

Men nu skal der også snart ske noget, fortsætter borgmesteren.

- Vi er gået i gang med at få lavet et landskabsarkitektonisk forslag til, hvordan vi får dem gjort symmetriske igen og stadig beholder funktionaliteten. Der er ikke sat tidshorisont på, men mit bedste bud vil være, at der sker noget i begyndelsen af 2020. Vi anerkender, at det er en opgave, som kommunen er ansvarlig for, og at udgiften er vores, siger Thomas Andresen.

Faktisk tages der hul på drøftelserne ved næste møde i teknik- og miljøudvalget den 26. juni, oplyser borgmesteren.

- Der vil være de første, løselige skitser i forhold til det, der skal ske. Der er noget med funktionaliteten, der skal laves med forholdsvis kort varsel, men de mere gennemgribende ting kræver lidt flere penge, så det skal vi have med i budgetforhandlingerne, siger Thomas Andresen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Esbjerg

Brev sendt til to ministre: Esbjerg Kommune beder staten om hjælp til oversvømmelser

Annonce