x
Annonce
Aabenraa

En læser undrer sig: Hvad sker der med rundkørslerne ved Rødekro?

Rundkørslerne ved Rødekro er stadig ikke færdige efter flere år, påpeger læser Hans Christian Barsøe. Foto: Claus Thorsted
En læser undrer sig over, hvornår rundkørslerne ved Rødekro bliver lavet færdig. JydskeVestkysten har spurgt borgmester Thomas Andresen.

Rødekro: Hvorfor ser rundkørslerne ved Rødekro stadig ufærdige ud?

Det undrer læser Hans Christian Barsøe, som igennem JydskeVestkystens nye platform Aaben By har spurgt:

- "Lang transportvej" gennem selve rundkørslerne ved 70B Aabenraa N er nu igennem flere år stadig ikke færdigetableret - hvorfor?

Han henviser konkret til, at rundkørslerne tilbage i 2016 blev lavet om for at gøre det nemmere for store og meget tunge lastbiler, der fylder både i længden og i bredden - eksempelvis vindmølletransporter - at komme igennem. I den forbindelse blev der lavet en midlertidig passage over rundkørslernes midterøer.

Det gjorde samtidig, at de to skulpturer i rundkørslerne, ”Sammen bryder vi gennem” og ”Vi løfter i flok”, kom til at stå på en måde, kunstneren Hans Lembrecht Madsen nok ikke helt havde forestillet sig.

Annonce

Aaben By

  • Aaben By er et projekt fra JydskeVestkysten i Aabenraa, som giver dig mulighed for at få indflydelse på de artikler, vi laver.
  • Skriv til os, hvis du har et spørgsmål til en af vores artikler, hvis du er nysgerrig efter et særligt emne, eller hvis du bare undrer dig over noget i din by eller kommune.
  • Vi besvarer mindst ét spørgsmål om ugen og giver også vores læsere mulighed for at stemme på de bedste forslag til emner, vi kan tage op.
  • Konkret finder du spørgeformularen under vores artikler på jv.dk eller på forsiden af jv.dk/aabenraa. Desuden kan du gå ind på redaktion.jv.dk/aabenby og stille dine spørgsmål. Her kan du også læse mere om projektet.

Ligner en byggeplads

Dengang i 2016 blev det udlagt som en midlertidig løsning, men der ser altså stadig ud på samme måde. Borgmester Thomas Andresen (V) medgiver, at det ikke er videre kønt.

- Det ligner jo en byggeplads. Men indtil videre har vi været meget optaget af den nye motorvejstilslutning (som blev indviet i sidste uge ved Bodumvej/Rødekrovej, red.). Fra Vejdirektoratets side har man sagt, at man ikke ønskede, at vi gik i gang med ændringerne, før vejanlægget var færdig, forklarer han.

Begyndelsen af 2020

Men nu skal der også snart ske noget, fortsætter borgmesteren.

- Vi er gået i gang med at få lavet et landskabsarkitektonisk forslag til, hvordan vi får dem gjort symmetriske igen og stadig beholder funktionaliteten. Der er ikke sat tidshorisont på, men mit bedste bud vil være, at der sker noget i begyndelsen af 2020. Vi anerkender, at det er en opgave, som kommunen er ansvarlig for, og at udgiften er vores, siger Thomas Andresen.

Faktisk tages der hul på drøftelserne ved næste møde i teknik- og miljøudvalget den 26. juni, oplyser borgmesteren.

- Der vil være de første, løselige skitser i forhold til det, der skal ske. Der er noget med funktionaliteten, der skal laves med forholdsvis kort varsel, men de mere gennemgribende ting kræver lidt flere penge, så det skal vi have med i budgetforhandlingerne, siger Thomas Andresen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce