Annonce
Aabenraa

Aabenraa: Armensk musiker i koncert i Sct. Nicolai

Aabenraa: Khosrov Manukyan optræder i Sct. Nicolai Kirke. Han spiller på duduk, som er en slags fløjte med en meget blød klang.

Det sker ved en koncert onsdag 30. oktober kl. 19.30 i kirken, hvor også Lise-Lotte Kristensen spiller orgel og klaver.

Hidtil har duduk været brugt i den armenske folkemusik, men Khosrov Manukyan har bragt den ind i den akademiske/klassiske tradition. Publikum vil høre et repertoire, som omfatter armensk folkemusik, klassiske værker og europæiske klassikere som Bach, Vivaldi og Schubert.

Khosrov Manukyan blev født i 1969 i Yerevan, Armenien. I 1998 blev han uddannet fra Tjajkovskijs Musikskole som pianist. Siden 1997 har han boet i Moskva og er fortsat med at studere musik i forskellige retninger. Fra 2012 begyndte han selv at spille duduk.

Manukyan har modtaget flere internationale priser for sit spil, og han har flere gange optrådt med sin mentor, den legendariske Jivan Gasparyan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce