Annonce
Aabenraa

Aabenraa Bibliotekerne dropper plastikposerne

Bente Skøtt Christiansen er leder med ansvar for service og logistik i Aabenraa Bibliotekerne. PR foto
Fra den 1. oktober dropper Aabenraa Bibliotekerne de gratis plastikposer. I stedet kan man på biblioteket sy sin egen mulepose af genbrugsmaterialer.

Aabenraa: Bevidstheden om i højere grad at genanvende er også kommet til biblioteksverdenen, og fra den 1. oktober kan man således ikke længere få en gratis plastikpose med hjem fra bibliotekerne i Aabenraa Kommune. I stedet opfordres man til at tage sin egen taske, bærepose eller andet med til bøgerne for at være med til i fællesskab at minimere forbruget af plastik. - Der er kommet en større bevidsthed i samfundet om at genbruge ressourcerne og nedbringe brugen af plastik, og den udvikling skal vi også være en del af, udtaler Bente Skøtt Christiansen, leder med ansvar for service og logistik i Aabenraa Bibliotekerne i en pressemeddelelse.

Annonce

Verdensmål

- Vi har stort fokus på FN’s 17 Verdensmål på Aabenraa Bibliotekerne, og derfor må vi også selv være et godt eksempel og gå forrest, for selv de små skridt kan gøre en forskel, hvis vi sammen gør en indsats, mener Bente Skøtt Christiansen. Mangler man en mulepose til indkøb og biblioteksbøger, så kan man sy sin egen pose på Aabenraa Bibliotek 25. september kl. 19-21. Her har Røde Kors doneret genbrugsmaterialer, og designer og kulturformidler Malene Thomsen fra NygadeHuset hjælper gerne med fifs og gode idéer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce