Annonce
Aabenraa

Aabenraa-drenge er tæt på oprykningskampe

AaBK er tæt på kvalifikationskampe til Jyllandsserien efter sejren i Ribe. Arkivoto: Timo Battefeld

Aabenraa: Det blev til sæsonens ottende sejr og en vigtig en af slagsen, da Aabenraa mandag eftermiddag besøgte Ribe BK ved Ribe Fritidscenter.

Inden kampen lå Ribe blot to point bag Aabenraa, og det gjorde opgøret til en duel om rækkens andenplads og dermed kvalifikationskampe til Jyllandsserien.

Kampen startede med et påpasseligt AaBK-hold, som sørgede for at holde organisationen og lure på omstillingerne. En taktik, som skulle vise sig at være hensigtsmæssig netop i det opgør, hvor Aabenraa-spillerne fik noget for anstrengelserne efter blot 12 minutter, da Jacob Rahbaek sendte bolden i mål som følge af et kontrastød.

Aabenraa holdt herefter fast i taktikken om at lokke ripenserne frem på banen, og efter 25 minutter kunne gæsterne gøre det til 2-0 efter endnu en hurtig omstilling.

Annonce

"Superfin indsats"

Kampen fortsatte i samme billede, hvor Ribe skulle vise sig ikke at have kvaliteten til at åbne op for en velorganiseret Aabenraa-defensiv, og derfor endte kampen med en relativ sikker sejr til AaBK.

- Vi leverede en superfin holdindsats. Vi vidste, Ribe skulle frem på banen, så vi sørgede for at stå godt og få gang i vores omstillingsspil. Jeg synes, vi viser, vi er bedre organiseret og et bedre hold, forklarer AaBK's sportschef, Michael Benkjer.

Efter sejren er AaBK kun tre point fra have sikret sig puljens andenplads, som giver adgang til oprykningskampe til Jyllandsserien.

Der er kun to runder tilbage af forårssæsonen, og Aabenraa kan sikre sig andenpladsen allerede på torsdag, når de gæster midterholdet Kolding Boldklub.

Fodbold, serie 1:

Ribe-AaBK 0-2 (0-2)

AaBK's målscorere: Jacob Rahbaek og Lars Poulsen

Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce