Annonce
Aabenraa

Aabenraa: EUC Syd sender en murer og to frisører til DM i Skills

Anders Lunding Nielsen. PR Foto

Aabenraa: 16.-18. januar 2020 afvikles DM i Skills i Bella Center i København.

Fra EUC Syd deltager denne gang tre elever.

Murer Anders Lunding Nielsen, 20, er i praktik ved murermester Lars Johanning, Aabenraa. Han går på mureruddannelsens hovedforløb 4 (H4) på EUC Syd i Aabenraa og mangler et lille år i at være færdiguddannet.

Frisør Trine Andresen Biel, 19, er i praktik ved Park by Mens Cut i Sønderborg. Hun skal på H7 til februar og er udvalgt af skolens lærere til at deltage i Skills ud fra niveau og kompetencer.

Frisør Julie Vohs Jakobsen, 20, er i praktik ved Salon Deluxe, Rødekro. Til januar går hun på H4 af de i alt 8 hovedforløb, der er på frisøruddannelsen, så der er stadig et par år til svendeprøven i slutningen af 2021.

Der er i år tilmeldt 268 konkurrencedeltagere fra 45 forskellige erhvervsfag fra skoler over hele landet. Eleverne kæmper side om side om at blive kåret til vinder af DM i Skills 2020 inden for deres fag, og de kåres lørdag 18. januar om eftermiddagen af statsminister Mette Frederiksen.

Det forventes, at 65.000 tilskuere gæster mesterskaberne.

Annonce
Trine Andresen Biel. PR Foto
Julie Vohs Jakobsen. PR Foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidst vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Annonce