Annonce
Aabenraa

Aabenraa følger trenden: Skovkirkegård er i støbeskeen

Det bliver i skovområdet mellem den runde urnehave og den gamle kirkegård i Aabenraa, at skovkirkegården skal etableres. Foto: Henrik Dürr
I løbet af næste år vil Aabenraa Sogn kunne tilbyde urnebegravelser på en skovkirkegård.
Annonce

Aabenraa: Der bliver ikke hvilet på laurbærrene i Aabenraa Sogn.

I år blev der åbnet op for muslimske begravelser på kirkegården i Aabenraa. Om kort tid bliver et nyt krematorie til 35 millioner kroner taget i brug, og næste år bliver det muligt at blive begravet på en skovkirkegård, som man snart skal i gang med at etablere på selve kirkegården.

- Skovkirkegårde er oppe i tiden og findes masser af steder i landet. I Tyskland er de også meget populære, og vi følger tendenserne. Det er for at imødekomme folks ønsker, siger Lars N. Henningsen, der er formand for kirkegårdsudvalget i Aabenraa Sogn.

Planerne om en skovkirkegård på kirkegården i Aabenraa er ikke af nyere dato. De blev allerede uofficielt nævnt under en kirkegårdsvandring sidste år, hvor omkring 50 borgere deltog under Lars N. Henningsens ledelse.

- Vi luftede ideen under en kirkegårdsvandring, og blandt deltagerne var der opbakning til planen, siger Lars N. Henningsen.

Annonce

Træerne er der

På kirkegården i Aabenraa er man så heldigt stillet, at træerne er der i forvejen, og derfor vil det ikke være et projekt over flere år.

- Vi har et lille skovområde mellem den runde urnehave og den gamle kirkegård, og afdelingen vil komme til at bestå af urnegravsteder i en lund af bøgetræer, siger Lars N. Henningsen.

Det er planen, at hver gravplads skal have plads til tre urner, og det enkelte gravsted vil blive markeret med en natursten eller et trækors.

- Det er vigtigt for os, at det bliver så naturligt som muligt, og vi er i den heldige situation, at vi har træerne i forvejen, siger Lars N. Henningsen.


Vi luftede ideen under en kirkegårdsvandring, og blandt deltagerne var der opbakning til planen.

Lars N. Henningsen, formand for kirkegårdsudvalget i Aabenraa Sogn


Selv om træerne er der i forvejen, så etablerer man ikke en skovkirkegård fra den ene dag til den anden.

- I vinterperioden vil vi så småt gå i gang med forberedelserne. Der skal blandt andet tyndes ud i bøgetræerne, fjernes hæk, og der skal måles op. Samtidig skal der også på et tidspunkt sås græs og blomster, siger Lars N. Henningsen.

Annonce

Opbakning fra provstiet

Formanden for kirkegårdsudvalget i Aabenraa Sogn kan ikke på nuværende tidspunkt sige, hvor mange urnegravsteder der bliver plads til i skovkirkegården, men omkring de 100 er ikke et urealistisk bud.

- Jeg kan sige, at der skal være plads til så mange som muligt, siger Lars N. Henningsen.

Hvornår skovkirkegården kan tages i brug, tør Lars N. Henningsen heller ikke spå om, men han er overbevist om, at det bliver en gang i løbet af næste år.

- Og jeg er meget spændt på interessen, men jeg tror nu nok, den skal være der, siger Lars N. Henningsen.

Skovkirkegård

En skovkirkegård er en kirkegård, hvor det originale landskab med eksisterende træer har fået stor indflydelse på kirkegårdens landskabsarkitektur, og hvor gravene er indpasset blandt træerne.

På det seneste møde i Aabenraa Provsti blev sognets planer om at lave en skovkirkegård drøftet, og fra provstiets side blev der givet grønt lys.

- Forslaget er rigtig godt, og vi ser frem til, at det bliver en realitet, siger Jes Iversen, der er næstformand i provstiudvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Høje bankgebyrer dræner små foreningers pengekasser: Priser kan svinge med flere tusinde fra bank til bank

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Aabenraa For abonnenter

Færre busafgange: Familielivet på Vollerup Byvej kræver mange bilture

Annonce