Annonce
Aabenraa

Aabenraa har fået sig en ny forfatter: - Min dybeste motivation kommer fra min egen historie

Nicole Albæk er født og opvokset i Aabenraa Kommune og lige nu er hun aktuel med bogen "Kvinder der mister sig selv". Foto: Nicole Leicht Oszadlik
På den sidste dag i marts udkom bogen "Kvinder der mister sig selv." Den er skrevet af Aabenraa-forfatteren Nicole Albæk, som til dagligt arbejder som coach for kvinder, der kæmper med selvværdet.

Aabenraa: - Jeg har mistet mig selv.

Sådan lyder meldingen fra cirka halvdelen af de kvinder, der anmoder om medlemsskab i Nicole Albæks Facebook-gruppe. Til dagligt arbejder hun som coach for netop kvinder som disse, men lige nu er hun aktuel med sin første bog, som udkom 30. marts.

Bogen hedder "Kvinder der mister sig selv," og tager altså udgangspunkt i lige præcis det problem, som fylder hos de kvinder, hun arbejder med. Men den største inspiration er kommet et helt andet sted fra.

Annonce

- Min dybeste motivation kommer fra min egen historie. Jeg har selv arbejdet med de ting, jeg kommer ind på i bogen. Og jeg tror, det er meget vigtigt at kende sig selv, før man kan arbejde med andre mennesker, fortæller Nicole Albæk, som er født og opvokset i Aabenraa Kommune.

Forfatteren har tidligere været i et problematisk forhold, og har dermed selv været igennem mange af de ting, som hun i dag som coach hjælper andre kvinder igennem.

Kærlighed til dig

Vejen ud af forholdet blev banet gennem den kærlighed til sig selv, som Nicole Albæk langsomt fik opbygget.

- Selvkærlighed er løsningen. Det fandt jeg også selv ud af. Hvis man elsker sig selv, så kan man også stå på egne ben, og så har man pludselig ikke behov for at blive i det dårlige forhold, eller som mange gør, swipe på Tinder for at udfylde ensomheden, forklarer hun.

I bogen giver hun sine læsere en række værktøjer til at opbygge netop denne kærlighed. Hun understreger, at den ikke kun er relevant for kvinder med problemer i parforholdet, men for alle, der har brug for hjælp til at styrke selvværdet.

- Mit mål er jo at hjælpe så mange kvinder som muligt. Jeg har allerede fået rigtig positiv respons. Der var blandt andet en kvinde, der skrev, at det var hendes nye bibel. Og sådan noget gør mig jo bare rigtig glad. For det betyder, at jeg har nået mit mål, fortæller Nicole Albæk.

Annonce

En naturlig proces

Forfatteren er uddannet social- og sundhedsassistent, men har senere taget en uddannelse i misbrugsbehandling og senest har hun uddannet sig til coach.


Selvkærlighed er løsningen. Det fandt jeg også selv ud af. Hvis man elsker sig selv, så kan man også stå på egne ben, og så har man pludselig ikke behov for at blive i det dårlige forhold, eller som mange gør, swipe på Tinder for at udfylde ensomheden

Nicole Albæk


Siden 2014 har hun coachet kvinder, der har mistet sig selv fra hjemmet på den store gård uden for byen, hvor hun bor sammen med sin kæreste.

Selvom titlen som forfatter er ny for hende, er arbejdet kommet naturligt til hende.

- Da jeg fortalte min omgangskreds om mine planer var reaktionen, at "selvfølgelig skulle jeg da det." Jeg har nydt rejsen, som er foregået helt uden skriveblokeringer, fortæller Nicole Albæk og understreger, at hun har været med inde over processen lige fra den første sætning til den endelige korrekturlæsning.

Hun begyndte at skrive tilbage i slutningen af 2019, og cirka et år efter var bogen klar til at blive trykt. Hun er da også overbevist om, at det ikke bliver det sidste, læserne får fra hende.

- Der er helt sikkert en bog eller to mere tilbage i mig. Jeg har faktisk allerede haft gang i nogle tanker, men nu må vi se, hvad det ender ud med, siger hun.

Bogen er skrevet i løbet af sidste år og udkom 30. marts. Foto: Foto: Nicole Leicht Oszadlik
"Kvinder der mister sig selv" er skrevet hjemme fra forfatterens eget kontor, hvor hun til dagligt arbejder som coach. Foto: Nicole Leicht Oszadlik
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Biogas fylder meget: Ny gasledning skal gå tværs gennem kommunen

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

371 DSB-kunder tog toget mellem Esbjerg og Odense uden mundbind - det skulle de aldrig have gjort: Bekymret ansat beretter om magtesløst personale, snyd og stor forvirring

Kolding For abonnenter

Maskinvirksomhed fik stjålet minigravere til 900.000 kroner: Klippede hegn i stykker og brugte træpaller som rampe

Sønderborg

Påkørt af elcykel: 55-årig svært tilskadekommen kvinde fløjet til Odense

Esbjerg

Dummere end politiet tillader: Eftersøgt mand gjorde sig uheldigt bemærket

Ulrik Wilbek kritiserer smitteopsporing: Antallet af selvisolerede eksploderer og risikerer at lukke samfundet

Kolding For abonnenter

Hunden Vaks vækkede ejer, da værksted med traktorer og udstyr gik op i flammer: - Han får nok et ekstra kødben til jul

Aabenraa

Hver weekend står folk i kø: Folkene bag skinnecyklerne er overraskede over succes

Sydjylland

Flere kommuner oplever massive smittestigninger henover weekenden: En stikker af med 150 nye smittede siden fredag

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Navne

Så er det nye byråd på plads: Se, hvem der fik hvilke poster

Erhverv For abonnenter

Ny webshop satser på nyt og brugt: Per reparerer også cykler

Sønderborg For abonnenter

Socialudvalg siger nej til nødplan i hjemmeplejen

Annonce