Annonce
Aabenraa

Aabenraa har fået sig en ny forfatter: - Min dybeste motivation kommer fra min egen historie

Nicole Albæk er født og opvokset i Aabenraa Kommune og lige nu er hun aktuel med bogen "Kvinder der mister sig selv". Foto: Nicole Leicht Oszadlik
På den sidste dag i marts udkom bogen "Kvinder der mister sig selv." Den er skrevet af Aabenraa-forfatteren Nicole Albæk, som til dagligt arbejder som coach for kvinder, der kæmper med selvværdet.

Aabenraa: - Jeg har mistet mig selv.

Sådan lyder meldingen fra cirka halvdelen af de kvinder, der anmoder om medlemsskab i Nicole Albæks Facebook-gruppe. Til dagligt arbejder hun som coach for netop kvinder som disse, men lige nu er hun aktuel med sin første bog, som udkom 30. marts.

Bogen hedder "Kvinder der mister sig selv," og tager altså udgangspunkt i lige præcis det problem, som fylder hos de kvinder, hun arbejder med. Men den største inspiration er kommet et helt andet sted fra.

Annonce

- Min dybeste motivation kommer fra min egen historie. Jeg har selv arbejdet med de ting, jeg kommer ind på i bogen. Og jeg tror, det er meget vigtigt at kende sig selv, før man kan arbejde med andre mennesker, fortæller Nicole Albæk, som er født og opvokset i Aabenraa Kommune.

Forfatteren har tidligere været i et problematisk forhold, og har dermed selv været igennem mange af de ting, som hun i dag som coach hjælper andre kvinder igennem.

Kærlighed til dig

Vejen ud af forholdet blev banet gennem den kærlighed til sig selv, som Nicole Albæk langsomt fik opbygget.

- Selvkærlighed er løsningen. Det fandt jeg også selv ud af. Hvis man elsker sig selv, så kan man også stå på egne ben, og så har man pludselig ikke behov for at blive i det dårlige forhold, eller som mange gør, swipe på Tinder for at udfylde ensomheden, forklarer hun.

I bogen giver hun sine læsere en række værktøjer til at opbygge netop denne kærlighed. Hun understreger, at den ikke kun er relevant for kvinder med problemer i parforholdet, men for alle, der har brug for hjælp til at styrke selvværdet.

- Mit mål er jo at hjælpe så mange kvinder som muligt. Jeg har allerede fået rigtig positiv respons. Der var blandt andet en kvinde, der skrev, at det var hendes nye bibel. Og sådan noget gør mig jo bare rigtig glad. For det betyder, at jeg har nået mit mål, fortæller Nicole Albæk.

Annonce

En naturlig proces

Forfatteren er uddannet social- og sundhedsassistent, men har senere taget en uddannelse i misbrugsbehandling og senest har hun uddannet sig til coach.


Selvkærlighed er løsningen. Det fandt jeg også selv ud af. Hvis man elsker sig selv, så kan man også stå på egne ben, og så har man pludselig ikke behov for at blive i det dårlige forhold, eller som mange gør, swipe på Tinder for at udfylde ensomheden

Nicole Albæk


Siden 2014 har hun coachet kvinder, der har mistet sig selv fra hjemmet på den store gård uden for byen, hvor hun bor sammen med sin kæreste.

Selvom titlen som forfatter er ny for hende, er arbejdet kommet naturligt til hende.

- Da jeg fortalte min omgangskreds om mine planer var reaktionen, at "selvfølgelig skulle jeg da det." Jeg har nydt rejsen, som er foregået helt uden skriveblokeringer, fortæller Nicole Albæk og understreger, at hun har været med inde over processen lige fra den første sætning til den endelige korrekturlæsning.

Hun begyndte at skrive tilbage i slutningen af 2019, og cirka et år efter var bogen klar til at blive trykt. Hun er da også overbevist om, at det ikke bliver det sidste, læserne får fra hende.

- Der er helt sikkert en bog eller to mere tilbage i mig. Jeg har faktisk allerede haft gang i nogle tanker, men nu må vi se, hvad det ender ud med, siger hun.

Bogen er skrevet i løbet af sidste år og udkom 30. marts. Foto: Foto: Nicole Leicht Oszadlik
"Kvinder der mister sig selv" er skrevet hjemme fra forfatterens eget kontor, hvor hun til dagligt arbejder som coach. Foto: Nicole Leicht Oszadlik
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Her er ugens seneste regnskaber fra Aabenraa

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Politibetjent tiltalt for at misbruge sin stilling: - Han ville ikke lade mig slippe, før jeg ændrede min forklaring

Kolding For abonnenter

Dagen efter at udviklingshæmmet dreng blev glemt og efterladt alene i SFO: Ni-årig infantil autist løb væk, uden at personalet opdagede det

Billund

Før bestod livet af chips og snoller på sofaen: Efter sit halvmaraton er en anden drøm rykket tættere på

Haderslev

To år mere med streetfood: Allerede inden åbningen i begyndelsen af juni er lejeaftalen på prominent havnefront blevet forlænget

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Aabenraa

Anden sure smiley i træk: Kendt restaurant havde opbevaret fisk for varmt - indehaver lægger sig fladt ned

Haderslev For abonnenter

Mere end otte år efter lukning: Sygehus i ni etager endelig solgt til ukendt investor

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Varde

Makkerpar genåbner kendt restaurant efter tre års mørke: Nu er de oppe på to spisesteder sammen

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Esbjerg

Lejlighedsopgang evakueret ved køkkenbrand: Beboer tilset af ambulance

Erhverv For abonnenter

Derfor skriver avisen om de klamme beskeder: Det er vigtigt, at chefer opfører sig ordentligt

Esbjerg

Kommune afviser at indføre regler for udklædning på sidste skoledag: - Vi skal passe på med at lade os krænke

Annonce