Annonce
Aabenraa

Aabenraa jubler: Først kom Apple - nu kommer Google

Der er her omkring transformatorstationen i Kassø, at Apple snart begynder at bygge på sin 285 hektar store grund, og Google netop har købt 131 hektar. Arkivfoto

Google har købt en stor grund tæt ved transformatorstationen i Kassø for at sikre sig til fremtiden. Apple går snart i gang med at bygge på nabogrunden.

Kassø: Om ganske kort tid begynder Apple på byggeriet af et stort datacenter i Kassø i Aabenraa Kommune. Nu har Google også sikret sig en stor grund i området, og kontrakten er underskrevet. Google har dog ikke planer om at bygge et datacenter på grunden nu og her.

- Vi har købt en grund mere i Danmark. Det er en 131 hektar stor grund i Kassø ved Aabenraa. På nuværende tidspunkt har vi ikke planer om at bruge grundene, men vi vil gerne sikre os muligheden for at ekspandere vores datacentre i Europa, hvis vores arbejde kræver det. Vi forventer dog ikke at tage nogen beslutninger om dette i den nærmeste fremtid, siger Helle Mayor, der er kommunikationsansvarlig for Google Danmark.

Apples og Googles to grunde i Aabenraa Kommune udgør tilsammen over 400 hektar, hvilket er dobbelt så stort som de tre øvrige meget store datacenterprojekter i Danmark sammenlagt og på højde med de største datacenterområder på verdensplan.

Derfor har Aabenraa Kommunes borgmester også svært ved at få armene ned.

Annonce

Det er starten på en ny æra for Aabenraa Kommune.

Thomas Andresen, borgmester i Aabenraa Kommune

En ny æra

- Det er starten på en ny æra for Aabenraa Kommune, og det er med til at sætte Aabenraa Kommune på verdenskortet. Jeg er super glad på kommunes vegne, siger Thomas Andresen (V).

Investeringen fra Google har været under forberedelse i flere år og er sket i et tæt og fortroligt samarbejde mellem Google, Aabenraa Kommune og Invest in Denmark. Aabenraa Byråd har bakket op om indsatsen for at tiltrække datacentre blandt andet ved at skabe lokalplaner, der gør det muligt hurtigt at etablere sig i kommunen.

- Det er et resultat af manges indsats, og jeg er utrolig glad. Aftalen med Google er faldet på plads efter over tre års arbejde, siger tidligere kommunaldirektør Niels Johannesen, der nu er projektchef for tiltrækning af datacentre i Aabenraa Kommune.

- Samtidig bekræfter det os i, at vi har potentialet til at udvikle os til en reel datacenterklynge for verdens største IT-koncerner, supplerer borgmester Thomas Andresen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce